“Nu-l uitați pe cel căzut în război/Strigați-l din când în când pe nume/Doar atunci va fi viu printre voi/Doar atunci va surâde în lume…” (Nichita Stănescu)

De Ziua Eroilor, Primăria Câmpulung, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale și Asociația “Alături de Eroi”, organizează Ceremonia de citire a numelor eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial. Această ceremonie are loc în doar zece orașe din România. Câmpulung este unul dintre ele. Primăria municipiului Câmpulung s-a implicat activ în acest proiect de cinstire a eroilor și de a face o reverență atât de necesară în fața trecutului.
În acest sens, în data de 10 iunie, în toate școlile din Câmpulung, elevii vor citi numele celor căzuți pentru patrie și vor viziona un film realizat cu ocazia Zilei Eroilor.
Pe lângă comemorare, scopul acestor activități este acela de a ne conecta la ADN-ul nostru eroic și istoric.
Materialul video realizat cu ocazia acestui eveniment va fi proiectat și în centrul orașului, și la Mausoleul de la Mateiaș.
De Ziua Eroilor, începând cu ora 11:00, la Mausoleul Mateiaș, vor avea loc depuneri de coroane, alocuțiuni ale Primarului și Viceprimarului municipiului Câmpulung, și ale unor personalități civile și militare. Aceste activități se vor desfășura în urma unui parteneriat între Primăria Câmpulung, Comenduirea Garnizoanei Câmpulung și Muzeul Municipal. Evenimentul se va încheia cu oficierea serviciului religios și defilarea detașamentului de onoare.
Vă invităm să comemorăm la Câmpulung, împreună, Ziua Eroilor, și să transmitem noii generații că nu putem avea un viitor fără să punem eroii înaintea noastră, și Țara înaintea tuturor.

                                                                                                          PRIMAR,
                                                                                                    ELENA LASCONI

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.