De Revelion, în Argeş, peste 300 de jandarmi şi aproximativ 250 de poliţişti vor fi pe străzi!

De Anul Nou, instituţiile judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie pentru a asigura toate măsurile de ordine şi protecţie publică la manifestările organizate în aceste zile.

Aproximativ 150 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Argeş vor gestiona situaţiile de urgenţă, mai ales incidente cauzate de utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice ce pot provoca autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar și incendii.

Pentru a diminua riscul de incendiu, specialiştii ISU Argeş recomandă ca artificiile, petardele şi alte mijloace pirotehnice să fie folosite în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de celelalte persoane, clădiri sau autovehicule. Paramedicii SMURD atrag atenția că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor.

Tot în această perioadă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş va asigura măsuri de ordine, siguranţă şi linişte publică, cu un număr de aproximativ 300 de jandarmi.

Ca urmare a numărului mare de turişti prezenţi în locaţiile montane, jandarmii montani îşi vor intensifica acţiunile pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Participanţilor la manifestările publice li se recomandă să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. Turiştii care vor să se aventureze pe munte  trebuie să se informeze asupra stării vremii, itinerariului şi a condiţiilor climatice locale. Totodată, să aleagă traseele montane sau pârtiile de schi, în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup.

Şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş asigură ordinea publică şi rutieră cu aproximativ 250 de poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului Rutier care vor acţiona pentru siguranţa rutieră şi prevenirea şi combaterea oricăror fapte ilegale specifice acestor sărbători.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi cu bunurile personale, deoarece există riscul furtului din buzunare, din autovehicule şi din locuinţe. Celor care vor călători în aceste zile, îi sfătuiesc să circule prudent pe drumurile publice şi să respecte indicatoarele rutiere sau indicaţiile poliţiştilor rutieri.

De Anului Nou, Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş le urează tuturor argeşenilor sănătate, putere de muncă şi numai bucurii alături de cei dragi! Sărbători fericite! La mulţi ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.