De ani buni, Argeşul îşi păstrează primul loc în topul defrişărilor

Nu este nici pentru prima, şi ai mult ca sigur, nici pentru ultima dată când organizaţiapadure internaţională Greenpeace trage semnale de alarmă privind situaţia tăierilor de arbori din Romania.

Recent, Greenpeace a dat publicităţii statistica înfiorătoare a numărului de arbori tăiaţi ilegal în România.

Citiţi şi: https://www.ziarexclusiv.info/administrativ/local/de-prin-muscel-adunate/de-groaza-harta-defrisarilor-din-zona-muscelului-cum-a-reusit-mafia-lemnului-sa-devoreze-mii-de-hectare-de-padure/

Din ultimul raport al organizaţiei reiese negru pe alb că Argeşul ocupă locul fruntaş în topul defrişărilor din ultimii ani şi pare a nu ceda acest loc nici în ultima vreme.

            Greenpeace România: „Numărul cazurilor de tăieri ilegale înregistrate în 2015 a ajuns la aproape 100 pe zi”

Conform ultimului raport Greenpeace România despre situația numărului de cazuri de Greenpeace 1tăieri ilegale de arbori înregistrate de autorități în cursul anului 2015 „ se arată o creștere la 96 de cazuri pe zi, de la 62 de cazuri în perioada 2013 – 2014. Potrivit datelor comunicate de autorități s-au înregistrat un total de 34.870 de cazuri. Această evoluție se poate datora atât creșterii eficienței autorităților în identificarea și documentarea acestor cazuri, cât și amplificării fenomenului tăierilor ilegale.

Topul județelor cu cele mai multe cazuri de tăieri ilegale de arbori

Județele care au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de tăieri ilegale sunt: Argeș – 3.087de cazuri (8,85% din totalul cazurilor la nivel național), Vrancea – 2.893 (8,30%) și Bacău –  1.882 (5,40%). Județul Argeș a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de tăieri ilegale investigate de autorități și la nivelul anilor 2013 – 2014 și 2009 – 2011.”, se precizează într-un comunicat de presă al Geenpeace România.

Citiţi şi: https://www.ziarexclusiv.info/dosarele-x/in-curand-dna-ul-padurii-va-cauta-padurile-muscelului/

34.870 de cazuri de tăieri ilegale

Ce Gardă Forestieră? Ce atâta tevatură pe marginea Radarului Pădurii? Că-n ciuda tuturor Greenpeace 2„eforturilor” financiare ale statului român de a mai stopa flagelul defrişarea nimic nu pare a putea pune stavilă celor ce şi-au făcut imperii din exploatarea pădurilor României, mai ales cele ale Argeşului.

„În cursul anului 2015 autoritățile au înregistrat în medie 96 de cazuri/zi de tăieri ilegale.

Conform studiului Greenpeace cu privire la evoluția suprafeței acoperite de păduri din România pentru intervalul 2000 – 2011, aproximativ 280.108 ha au fost despădurite sau degradate. O actualizare din 2015 a hărții arată că ritmul degradării pădurilor s-a menținut la același nivel în perioada 2012 – 2014, suprafața totală afectată fiind de 361.068 ha.

Studiul de față continuă activitatea de monitorizare pe care Greenpeace a început-o în anii anteriori cu publicarea a trei rapoarte despre tăierile ilegale pentru intervalul 2009-201padure rucar 61, pentru anul 2012 și pentru intervalul 2013 – 2014.

În cursul anului 2015 autoritățile au înregistrat 34.870 de cazuri de tăieri ilegale, ceea ce reprezintă 96 de cazuri/zi. Acest lucru indică o creștere a numărului de cazuri de tăieri
ilegale față de perioada anterioară.”, se precizează într-un alt comunicat al Geenpeace.

Citiţi şi: https://www.ziarexclusiv.info/administrativ/local/de-prin-muscel-adunate/s-a-aflat-motivul-pentru-care-au-disparut-padurile-muscelului-inspectorii-de-la-garda-forestiera-au-garantie-de-doi-ani-la-uniforme-si-nu-trebuie-sa-le-toceasca/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.