În luna ianuarie și prima jumătate din luna februarie a avut loc cea mai amplă campanie de conștientizare privind integrarea copiilor cu nevoi speciale în școală și grădiniță, din acest an, la nivel de Câmpulung.

Campania „Cum să fii prieten cu cineva care are autism” a ajutat pe cei mici care, împreună cu explicațiile voluntarilor au primit materiale informative cu idei foarte concrete prin care aceștia pot să le fie alături copiilor cu CES.

Peste 1300 de elevi din școlile şi grădinițele din Câmpulung au fost implicați şi informați în campania de conștientizare. Am fost încurajați de deschiderea și dorința de cooperare a celor mici, dar și a cadrelor didactice și credem că împreuna, prin atitudinea noastră pozitivă putem îmbunătăți această perspectivă.

„Andrei are 10 ani si este unul din copiii care au primit aceste materiale. Mama lui ne-a sunat și ne-a spus ca Andrei nu a întâlnit până acum un copil cu autism dar își dorește sa fie prieten cu unul și sa ne cunoască, așa ca a programat o vizita la Centrul Start pentru autism ca să cunoască personal acești copiii. Andrei este doar unul din copiii care au început să își schimbe perspectiva și care vrea sa pășească în lumea noastră și sa ne fie prieten”.

Le mulțumim în mod special echipei de voluntari de la Clubul Leo din Câmpulung pentru implicare și dedicare în realizarea acestei campanii.

Această amplă campanie a avut loc în cadrul proiectului „Mișcare și dezvoltare pentru copiii cu autism”, proiect derulat de Asociația Start pentru Autism și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Dragoş Vlăsceanu – Preşedintele Centrului Start pentru Autism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.