Copii și tineri instituționalizați, premiați pentru rezultate deosebite

Sunt tineri, frumoși, deștepți și ascultători Au rezultate foarte bună la învățătură sau au performat în domeniul sportiv. Nu sunt cu nimic diferiți de ceilalți copii din Argeș. Ei însă au ceva în comun. Cu toții provin din centrele D.G.A.S.P.C. Argeș.

Astăzi, 19 noiembrie 2019, în cadrul seminarului cu tema “NU abuzului – DA drepturilor copilului”,  ediția a X-a, organizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Asociaţia “Sf. Spiridon şi Irina”, 11 copii din centrele D.G.A.S.P.C. Argeș au fost premiați și felicitați pentru rezultatele deosebite obținute.

“Țin să felicit atât copiii dar și pe cei care s-au ocupat de ei, care i-au susținut și le-au cultivat talentul” – a fost mesajul transmis de președintele CJ Argeș, Dan Manu, copiilor premiați dar și celor aflați în sală.

“Și noi, copiii din centrele de plasament, putem deveni oameni utili ai societății. Nu spun că întotdeauna este ușor, dar important este să îți dorești și să lupți” – este mesajul transmis de ei.

Ei sunt cei premiați astăzi:

 1. Neleț Andrei Cosmin, în vârstă de 19 ani, instituționalizat la C.S.C.D. Câmpulung, din data de 08.08.2007. A absolvit Seminarul Teologic “ Iustin Patriarhul”, din cadrul Colegiului Pedagogic “ Carol I” Câmpulung, în anul 2019, cu media la examenul de bacalaureat de 9.55. În prezent este student în anul I la Facultatea de Științe Economice și Drept, specializarea  Drept, cursuri de zi din cadrul Universității din Pitești. Se pregătește pentru a susține examen de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi – Drăgășani, jud. Vâlcea, în primăvara anului 2020. În data de 11 aprilie 2019, tânărul a susținut o alocuțiune la Seminarul internațional cu tema Servicii destinate copiilor din zone și medii defavorizate “, organizat de Federația Internațională a Comunităților Educative, secțiunea România (FICE România), împreună cu Asociația Comunelor din România (AcoR) și Asociația Directorilor de Servicii Publice Specializate în Asistență Socială și Protecția Copilului din România, sub înaltul patronaj al Senatului României, Comisia de Afaceri Europene, la Palatul Parlamentului României, la care au participat reprezentanți din 18 state afiliate secțiunilor naționale FICE Internațional.
 2. Bivolu Izabela Haruna, în vârstă de 13 ani, instituționalizată în cadrul C.S.C.D. Câmpulung  din data de 25.01.2010. Este elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială “ Sfântul Iacob” Câmpulung. De un an de zile practică kickboxing, la Clubul “ A.C.S. Ambitia Irinel”, din Câmpulung Muscel, antrenată de sensei Irinel Bădulescu, care este dublu campion mondial și european. În data de 21.09.2019 a participat la competiția interclub, organizată de antrenorul Cristian Iordache de la “Absolut Fight & Wufun-  Ju-Jitsu”, București, unde a obținut locul II și medalie de argint. În data de 10.10.2019  a participat la Gala de Kickboxing Golden Promotion Fight, desfășurată la Ocna Șugatag, jud. Maramureș, unde a obținut locul I și medalie de aur.
 3. Popa Ștefania  Florina, în vârstă de 13 ani,instituționalizată  la C.S.C.D. Câmpulung, din data de 14.04.2011. Elevă în clasa a VII-a, la Școala  Gimnazială “Sfântul Iacob” Câmpulung. Este un copil cu rezultate foarte bune  la învățătură și purtare, iar rezultatele școlare s-au concretizat în mediile generale obținute în anii școlari: cls I – IV – FB și mediile generale: cls. a V-a – 9,86 și cls. a VI-a – 9,63. Este o fetiță foarte inteligentă, cu capacitate intelectuală deosebită și un real potențial, dar în același timp și foarte ambițioasă. Dornică de a se remarca și de a fi în centrul atenției, datorită inteligenței pe care o are, își dorește și face tot posibilul să devină un om de succes.
 4. Ghinea Vasile, în vârstă de 19 ani, aflat în plasament la un asistent maternal profesionist. Este student in anul I, la Facultatea de Știinte ale Educației, Știinte Sociale și Psihologie, specializarea Asistență Socială, Universitatea Pitești. La vârsta de 17 ani a scris prima carte  “Pe urmele trecutului”, iar în anul 2018 a lansat cea de-a doua carte intitulată “Abecedarul adolescenţei”. În clasa a XI-a, a participat la Olimpiada de matematică unde  s-a calificat la faza judeţeană. În clasa a XII-a, a participat la Olimpiada Nationala de Pregătire Sportivă Teoretică. Se autocaracterizează ca fiind “o persoană plină de entuziasm, care manifestă interes pentru toate domeniile de activitate, locuri, respectiv persoane noi”.
 5. Sandu Ionuț, în vârstă de 17 ani, instituționalizat la CTF Găvana Pitești, din data de  06.02.2009. Elev în clasa a XI- a, la Liceul cu Program Sportiv “Viitorul” Pitești. Este un copil cu un palmares bogat la competițiile sportive naționale. Practică lupte Greco-romane. A câștigat medalia de argint la Târgoviște, la Constanța locul I, la Târgu-Jiu locul III, Cupa României locul II, la Zalău locul II, la Brașov locul I, Cupa națională cadeți, la Pitești locul I și  la Suceava locul II la juniori.  Antrenorii și profesorii liceului apreciază comportamentul acestuia caracterizându-l ca un tânăr serios, cu bun simț și modest.
 6. Duțu Robert Marian, în vârstă de 15 ani, instituționalizat la CTF Găvana Pitești, din data de 14.12.2015, are toate șansele să-i calce pe urme colegului său Ionuț. Este  elev în clasa a XI- a, la Liceul cu Program Sportiv “Viitorul” Pitești. Este sportiv de performanță, practică lupte Greco-romane și a câștigat numeroase medalii: Medgidia locul III, Tulcea locul II, Pitești locul III, Constanța locul II, Târgu Jiu locul IV, Cupa națională cadeți, organizată la Pitești, locul III și are un comportament ireproșabil atât în cadrul școlii/cublului sportive, cât și în centru.
 7. Pavel Rareș Mario, în vârstă de 15 ani, instituționalizat la CTF Găvana Pitești din data de 10.07.2017. Copilul este elev în clasa a IX-a la Liceul Ecologic “Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” Pitești. Acesta a participat la olimpiada de limba engleză pe școală unde a obținut locul I, la olimpiada interșcolară de limba engleză unde a obținut locul II și, de asemenea, a ocupat locul I, la olimpiada de limba engleză organizată de Asociația “Sfinții Spiridon și Irina”, cu participanți din mai multe județe din țară. Atât profesorii liceului cât și personalul centrului apreciază faptul că este serios, respectuos și conștiincios.
 8. Pandelie Estera Ionela, în vârstă de 14 ani, instituționalizată la C.T.F. ,,Casa Noastrăˮ Pitești,  elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială ,,George Topârceanuˮ din or. Mioveni, jud. Argeș.
 9. Munteanu Florina Laura, în vârstă de 16 ani, instituționalizată la C.T.F. ,,Casa Noastrăˮ Pitești, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială ,,George Topârceanuˮ din or. Mioveni, jud. Argeș.
 10.  Savu Elena Andreea, în vârstă de 16 ani, instituționalizată la C.T.F. ,,Casa Noastrăˮ Pitești, elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, jud. Argeș
 11.  Ilie Andreea Monica, în vârstă de 19 ani, instituționalizată la C.T.F. ,,Casa Noastrăˮ Pitești, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, jud. Argeș.

Toate patru fete sunt înscrise la Clubul C.S. Dacia Mioveni – secție sportivă oină, sub îndrumarea doamnei antrenor profesor Dumitru Filofteia și a domnului Voiculescu Dumitru- coordonator de secție. În anul 2019, aceastea au obținut următoarele premii: locul II la  Cupa Gimnaziadei, locul I la Cupa Someșană la Câșeiu, cu lotul de junioare; locul I la Campionatul Național de Oină pe plajă, organizat la Mamaia, jud. Constanța, categoria junioare; locul I la Campionatul Cupa României de la Horia, jud. Constanța, atât la categoria junioare, cât și la categoria senioare; locul I, la Campionatul Național de Oină în sală – Baia Mare, jud. Maramureș, atât la categoria junioare, cât și la categoria senioare.

În cadrul seminarului a fost premiată și Popescu Andreea – în vârstă de 17 ani, elevă la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni, membru în Consiliul școlar al elevilor și director al Departamentului de învățământ gimnazial și liceal din cadrul Consiliului Consultativ al Elevilor Mioveni. Implicată activ în viața socială a elevilor, organizator de evenimente cultural educative, cu rezultate excelente la învățătură. Nu se află în sistemul de protecție specială, însă a fost invitată la acest eveniment ca reprezentant al copiilor aflați în familia naturală implicați în viața socială, dar și pentru a asigura  o interconectivitate a tuturor copiilor din județ,  indiferent de situația lor socială sau locul unde se află.

În același timp, în holul Consiliului Județean Argeș a fost organizată o expoziție cu lucrările copiilor din centrele de plasament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.