Marți, 22 iunie 2021, de la ora 10:00, în holul Consiliului Județean Argeș va avea loc vernisajul expoziției de pictură “Artă pentru suflet” semnată de Tiberiu Alin Iakab.

Expoziția “Artă pentru suflet”, care reunește peste 50 de lucrări, în special reproduceri – portrete, peisaje, naturi statice – se adresează tuturor iubitorilor de frumos.

Expoziția va fi cu vânzare pentru cei impresionați de talentul lui Tiberiu.

Cu o poveste de viață deosebită, fără să aibă studii artistice, Tiberiu pictează impresionant.

Originar din Mureș şi abandonat de mamă la naștere, Tiberiu Iakab locuiește de aproape 19 ani într-un centru de boli psihice din comuna argeșeană Tigveni.

Tiberiu a stat doar o lună cu părinții, la 18 ani, după ce a trebuit să plece dintr-un centru pentru copii. Ulterior, faptul că familia nu avea bani aproape deloc, iar Tibi avea probleme de sănătate, i-a făcut pe părinții săi îi găsească un loc în centrul de la Tigveni.

A început să învețe culorile de când avea șase ani, iar pasiunea pentru pictură nu l-a părăsit niciodată și nu puține sunt zilele în care pictează şi 10-12 ore.

Tablourile lui sunt atât de pline de culoare încât ai putea crede că au fost create de un om cu o viață fericită și nu de către un tânăr cu care destinul nu a fost deloc darnic.

Are un talent deosebit în a realiza reproduceri impresionante după picturi faimoase, în special după Nicolae Grigorescu, însă are și destule creații originale.

Expoziția “Artă pentru suflet” este organizată de Consiliul Județean Argeş cu participarea D.G.A.S.P.C. Argeș.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.