Poliţiştii anunţă că vor intensifica controalele în trafic, având în atenţie mai ales transportul călătorilor, dat fiind că este şi perioadă de concedii.

Potrivit unei statistici întocmite la nivel naţional, numai în primele cinci luni ale anului în curs au fost aplicate 7.958 amenzi şi au fost reţinute 1.844 de permise de conducere.

„Primele 5 luni ale anului: aproape 8.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști conducătorilor de vehicule destinate transportului rutier public de persoane.

În perioada următoare, vor fi intensificate controalele în trafic privind această categorie de vehicule.

Respectați perioadele de conducere și de odihnă și pauzele, traseul şi graficul de circulaţie! Nu luați mai multe persoane în autovehicul decât permite capacitatea maximă!

Poliția Română acţionează permanent pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, unul dintre obiective fiind și prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane.

Pe parcursul acțiunilor, transportatorii de persoane sunt verificați pentru a se vedea dacă sunt respectate normele legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice.

În primele 5 luni ale anului 2018, în urma acțiunilor organizate la nivel național, polițiștii rutieri au aplicat conducătorilor de vehicule destinate transportului rutier public de persoane 7.958 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 1.844 de permise de conducere pentru nerespectarea legislației rutiere.

În perioada următoare, vor fi intensificate controalele în trafic privind această categorie de vehicule.”, precizează IGPR.

„Dacă sunteţi conducători  de vehicule destinate transportului rutier public de persoane, nu uitaţi!

Respectați regimul legal de viteză, în funcție de categoria drumului public pe care circulați!

Nu conduceți dacă ați consumat alcool!

Respectați perioadele de conducere și de odihnă și pauzele!

Să aveți la dumneavoastră documentele necesare efectuării transportului rutier public de persoane!

Respectați traseul şi graficul de circulaţie!

Nu luați mai multe persoane în autovehicul decât permite capacitatea maximă!

Informați pasagerii cu privire la obligaţia legală de purta centura de siguranță în timpul mersului!”, este sfatul pe care-l dau poliţiştii români tuturor conducătorilor auto de pe vehiculele de transport persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.