“Consilierii judeţeni ai PNL Argeş au votat împotriva iniţiativei preşedintelui Dan Manu, de a înfiinţa un aşa-zis „Corp de Control al Consiliului Judeţean”.
Acest nou organism va funcţiona în subordinea directă a lui Dan Manu şi va avea ca principal scop inspecţia la nivelul tuturor “entităților aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean”.
Consilierii judeţeni ai PNL Argeş consideră că înfiinţarea unui astfel de organism este inoportună şi ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toate instituţiile, pentru toţi primarii şi pentru toţi aleşii locali care vor intra, astfel, într-un fel de filtru controlat direct de către Dan Manu.
Atenţie, domnilor primari! Dan Manu instaurează dictatura!
De ce este nevoie de înfiinţarea unui organism controlat direct de Dan Manu, din moment ce există deja Compartimentul de Audit al Consiliului Judeţean, Contenciosul Administrativ şi Curtea de Conturi?
Oare Dan Manu a dorit, astfel, să-şi înfiinţeze propriul organ de presiune?
Principalul scop al „Corpului de Control” este inspecția. Însă, dacă citim cu atenţie prerogativele pe care şi le oferă Dan Manu prin înfiinţarea acestui organism, înţelegem că omul îşi oferă putere deplină:
-“Pe timpul misiunii de inspecție, în vederea realizării obiectivelor acesteia, conducerea entității verificate este obligată să pună la dispoziția echipei de inspecție, în copii certificate pentru conformitate cu originalul, toate materialele și documentele din dotarea unității…
-“Ridicarea oricăror înscrisuri sau documente (în copie) se face de către membrii echipei de inspecție…
-“Raportul de inspecție este un act unilateral…”
-“Raportul de inspecție este întocmit în două exemplare, astfel: un exemplar semnat de Coordonatorul Compartimentului Corp Control și aprobat de președinte; un exemplar semnat de echipa de inspecție, Coordonatorul Compartimentului Corp Control și aprobat de președinte.”
Adică instituţia controlată nu are dreptul să-şi anexeze propriile menţiuni şi propriul punct de vedere şi să semneze?
Adică instituţia controlată nu poate formula observaţii, aşa încât actul să fie bilateral, nu unilateral?
Adică nu se întocmeşte şi un al treilea exemplar al raportului de inspecţie care să aparţină instituţiei inspectate şi să fie contrasemnat de aceasta?

Ce ne dovediţi, domnule preşedinte Dan Manu? Că vreţi puterea deplină?
Noi, consilierii judeţeni ai PNL Argeş, ne opunem ferm unui astfel de demers!”, este punctul de vedere oficial al liberalilor argeşeni transmis prin
Departamentul de Comunicare al PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.