Captură impresionantă după 30 de percheziţii la braconierii din Argeş, Giurgiu şi Ilfov

1.200 de cartușe de vânătoare, 600 de kg de carne de vânat, 31 de arme de vanat 1vânătoare, 15 trofee de cerb și căprior și 480 de obiecte pirotehnice, au fost ridicate de polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Române, în urma celor 30 de percheziții efectuate, astăzi, în București și în județele Argeș, Giurgiu și Ilfov.
La data de 11 februarie a.c., 120 de poliţişti din cadrul structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea specialiștilor Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au efectuat 30 de percheziții în București și în județele Ilfov, Argeș și Giurgiu.
Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Cbraconaj 2urtea de Apel Bucureşti, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată ce vizează persoane care deţin ilegal arme şi muniţii letale.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 1.200 de cartușe de vânătoare, 600 de kg de carne de vânat, 31 arme de vânătoare, 15 trofee de cerb și căprior și 480 de obiecte pirotehnice.
De asemenea, a fost identificată ca fiind deținută ilegal o armă de tir sportiv, de calibru 6,35 mm., transformată în armă letală de calibru 22LR.
Totodată, 3 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru audieri, dintre care 2 au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, în cursul zilei de mâine,braconaj 1 cu propunere de arestare preventivă.
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Direcției de Investigații Criminale, al specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.
La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.