Mișcarea politicăRomânia Mare în Europa” trage un semnal de alarmă cu privire la Ordonanța de Urgență 64/209 adoptată de Guvernul României, care îi exclude pe candidații independenți la alegerile prezidențiale din campania electorală televizată. De asemenea, mișcarea politică solicită CNA, în contextul în care decizia se află îndezbatere publică până pe 24 septembrie, refuze transpunerea ei, deoarece discriminează candidații independenți. În același timp, „România Mare în Europa” solicită Curții Constituționale se sesize pe marginea de neconstituționalității noii forme a Legii, aplicată cu complicitatea CNA.

Potrivit deciziei adoptate prin Ordonanță de Urgență, de modificare a Legii privind alegerea Președintelui României(370/2004), partidele politice, alianțele politice, cele electorale și organizațiile cetățenilor care aparțin minorităților naționale participante la alegeri vor avea apariții televizate, dar și la radio contra cost. Noua normă îi lasă în afara jocului politic pe candidații independenți. Candidații independenți vor avea timpide antenă doar gratuit, însă nu se precizează cât va fi spațiul acordat, ci doar cel trebuie fie „echilibrat”. Așadar, candidații partidelor vor beneficia și de apariții la radio și tv gratis, dar și contra cost, iar cei independenți, numai gratuit, dar în condiții incerte. În această situație, nu se asigură condiții egale pentru toți candidații, indiferent de resursele financiare de care dispun.

MișcareaRomânia Mare în Europa” consideră independenților le este blocat accesul la compețiile politice, amintind și pentru înscrierea în alegerile prezidențiale sunt nevoiți strângă 200.000 de semnături, la fel ca partidele, care au o infrastructură net superioară și bani de la bugetul de stat. În acest sens, „România Mare în Europa” îi îndeamnă pe toți cei care vor șanse egale pentru independenți semneze pentru susținerea candidaturii acestora la alegerile prezidențiale, lucrucare mai este posibil numai până sâmbătă, 21 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.