
Sănătate şi schimbare pentru copiii cu nevoi speciale din Câmpulung şi Calafat este cel mai amplu proiect început pe 19 octombrie 2020 de Asociaţia Start pentru Autism prin care vor schimba şi mai multe vieţi.
Pentru copiii cu autism, sindrom Down şi alte tulburări de dezvoltare principalele provocări sunt pe partea de socializare şi sănătate mintală. Ei sunt în lupta pentru recuperare şi îmbunătăţire a sănătăţii încă de mici şi au nevoie să fie susţinuţi în acest demers. Grupul care beneficiază din proiect este format din 70 de copii cu nevoi speciale şi familiile acestora din Câmpulung Muscel şi Calafat.
Scopul proiectului este să contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii beneficiarilor din Centrul Start oferind o serie de facilităţi pentru a susţine familiile vulnerabile.
Facem asta prin:
- Sesiuni de terapie ocupaţională care să îi ajute pe copii în dezvoltarea abilităţilor de autonomie şi îmbunătăţirea sănătăţii mentale.
- Grupuri de dezvoltare şi suport pentru părinţi. Săptămânal cu părinţii care au nevoie pentru a face faţă mental şi emoţional.
- Şedinţe educaţionale de pregătire pentru integrarea la grădiniţă şi şcoală.
- Activităţi sportive pentru copii cu autism. Un profesor de sport care să lucreze zilnic cu copii care au nevoie de mişcare fizică pentru îmbunătăţirea sănătăţii lor şi un Cros.
- Workshopuri de sănătate mentală şi fizică. 2 evenimente pentru toţi părinţii interesaţi de sănătatea fizică şi mentală susţinute de un doctor în medicină pediatrică şi psihiatrie.
- Dezvoltarea unui curs online de asistenţă în aplicarea tehnicilor acasă pentru aproximativ 100 de părinţi din Câmpulung, Calafat şi Piteşti.
- Campanie de promovare şi conştientizare în media pentru o viaţă sănătoasă în rândul copiilor cu nevoi speciale.
Rezultatul: vieţile a peste 200 de persoane (părinţi şi copii cu dizabilităţi) vor fi schimbate în mod semnificativ.
Prin şedinţe de terapie, pregătire pentru integrarea la şcoală, echiparea părinţilor în grupuri de suport, workshop şi cursuri online personalizate. O îmbunătăţire a sănătăţii şi percepţiei populaţiei din Câmpulung prin organizarea crosului Run4change şi campanii masive de promovare a unui stil de viaţă sănătos în mass-media.
Împreună, schimbăm vieţi şi suntem super încântaţi că pentru următoarele 5 luni şi jumătate vom putea face atât de mult bine.
Proiect derulat de Asociaţia Start pentru Autism și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Despre Programul În stare de bine
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Asociaţia Start pentru Autism, (Centrul Start) are ca scop sprijinirea copiilor cu autism și a familiilor acestora aducând speranță în viața lor și o schimbare în bine în societatea română. Am început activitatea în 2016, iar acum ajutăm 70 de copii cu nevoi speciale, în două centre: Câmpulung şi Calafat (2020). Misiunea noastră este să SCHIMBĂM VIEȚI. Centrul START pentru autism este un centru multidisciplinar care vine în ajutorul părinţilor şi copiilor oferind o gamă variată de programe pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi.
Valorile noastre: Iubim și preţuim oamenii. Profesionalismul. Încrederea. Colaborarea și parteneriatul.
Noi oferim şansa la un diagnostic precoce, terapie comportamentală aba, terapie ocupaţională, grupuri de socializare, shadow şi formarea părinţilor. www.centrulstart.ro
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.
NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.