Instituția Prefectului informează că „în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Au fost verificate 426 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de izolare și carantină.

Au fost aplicate 221 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 385.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

Au fost legitimate 609 persoane și au fost verificate 339 de autoturisme.

S-a întocmit un dosar penal nou pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Poliţiştii argeşeni au intervenit pentru aplanarea unui conflict, stabilind că un bărbat de 49 de ani, care se afla în izolare la domiciliu, ar fi scuipat o altă persoană. Având în vedere aceste aspecte, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal”.

Din ceea ce reiese din raportările zilnice privind cuantumul amenzilor se poate constata că există un plan de amenzi, ci nicidecum o acţiune de conştientizare a populaţiei vizavi de pericolul la care se expun.

Se poate constata că din statisticile zilnice lipseşte cu desăvârşire cifra celor ce au fost atenţionaţi, mustraţi sau îndemnaţi să respecte măsurile instituite prin Starea de Urgenţă fără a primi o sancţiune de la prima abatere. Fapt ce ne duce cu gândul că, zilnic, există un plan de amenzi ce trebuie îndeplinit. Pentru că din ceea ce se poate constata în stradă, sunt foarte mulţi care nu înţeleg importanţa măsurilor luate de autorităţi, dar nici nu sunt îndemnaţi să le respecte, ci direct sancţionaţi. Mai ales în situaţia în care în mare majoritate este vorba de mai multe recomandări decât restricţii.

Cert fiind că argeşeni trebuie să conştientizeze că se expun pericolului invizibil COVID-19 în momentul în care riscă şi nu respectă recomandările Grupului de Comunicare Strategică.

De aceea este bine să se stea mai mult în casă şi să se iasă numai pentru nevoie urgente sau în interesa profesional, respectându-se totodată şi distanţarea socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.