Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, împreună cu Şcoala Gimnazială „Negru Voda” din Piteşti, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, cu participarea Direcţiei Regionale Antifraudă Alexandria, au desfăşurat în data de 29 mai 2019, o acţiune de educaţie fiscală în rândul elevilor de ciclul gimnazial din cadrul acestei instituţii de învăţământ.

„Acest eveniment, care face parte din seria de întâlniri organizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, urmăreşte educarea viitorilor contribuabili, prin explicarea în termeni simpli a sistemului de taxe şi impozite, cu scopul creşterii gradului de conformare fiscală.

Acţiunea derulată continuă seria celor desfăşurate în anul 2017 la şcolile gimnaziale nr. 10 „Marin Preda”, nr. 14 „Alexandru Davila” şi la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, precum si a celor derulate în lunile mai si octombrie 2018, la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu”, respectiv Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Piteşti, aceste întâlniri cu elevii bucurându-se de un real succes.

La întâlnirea organizată, au participat din partea AJFP Argeş: Dumitru Braia, şef Administraţie, Laura Scărlătescu, manager public şi Anca Banu, purtător de cuvânt, iar din partea Şcolii „Negru Vodă”: directorul Aurelian Costache şi Elena Fieraru, coordonator activitate, din partea IŞJ Argeş: Eugenia Jianu, inspector şcolar general adjunct şi din partea Direcţiei Regionale Antifraudă Alexandria, inspectorul şef Marco Secară.

Reprezentanţii ANAF au prezentat celor peste 50 de elevi materiale informative, cu exemple concludente şi educative despre rolul pe care îl joacă ANAF în viaţa fiecărui cetăţean.

Principalele teme discutate:

–           prezentarea instituţiei,

–           definirea câtorva noţiuni fiscale de bază,

–           prezentarea rolului ANAF în încasarea şi gestionarea banilor pe care îi colectează de la contribuabili,

–           prezentarea noţiunii de evaziune fiscală,

–           informaţii despre activitatea celorlalte două instituţii din cadrul ANAF, respectiv Antifrauda şi Vama şi a rolului acestora în menţinerea unui comportament fiscal adecvat de către toţi contribuabilii.

În timpul întâlnirii, elevii au adresat întrebări pe marginea subiectelor discutate, au primit răspunsuri, creându-se un real dialog, întâlnirea dovedindu-se, astfel, benefică pentru elevii interesaţi să afle lucruri noi despre ANAF şi fiscalitatea din România.

La final, în curtea scolii, elevilor participanţi le-a fost prezentată maşina de serviciu a Direcţiei Regionale Antifraudă Alexandria şi modalitatea de funcţionare a acesteia, în cazul unei acţiuni specifice de intervenţie.”, se arată în comunicatul semnat de economistul Dumitru Braia, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.