Propunerea legislativă privind reducerea TVA de la 19% la 5% pentru transportul de persoane a primit marţi aviz favorabil în Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaţilor. Proiectul a fost inițiat de deputatul Forța Dreptei, Alexandru Kocsis și colegii săi de partid.

Membru în Comisia pentru industrii și servicii, deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului Forța Dreptei, a susținut proiectul la dezbateri. Acesta le-a mulțumit colegilor din comisie pentru vot, considerând că reducerea poverii fiscale ar fi o gură de oxigen pentru transportatori. O parte dintre ei au majorat tarifele în ultima perioadă, așa cum s-a întâmplat și în cazul operatorului de transport public de persoane din Pitești.

“Legea, dacă va trece de votul din plenul Camerei Deputaților, ar putea încuraja renunțarea la mașina personală pentru cei care fac naveta zilnic și se confruntă în această perioadă cu cheltuieli din ce în ce mai mari pentru deplasarea la locul de muncă. La nivel european există o directivă care reglementează cotele de TVA din statele membre. Anul acesta, în luna aprilie, Comisia Europeană a modificat această directivă și a introdus în ea transportul de persoane, ca să dea statelor membre posibilitatea de a reduce cota de TVA, pentru a face față creșterii de prețuri la carburanți. O astfel de lege ar reduce cheltuielile transportatorilor”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.