În colaborare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş şi cu conducerea Bibliotecii Judeţene Argeş, în baza prevederilor Legii nr. 340/2004, privind Instituţia prefectului şi ale Legii 207/2015, privind Codul de Procedura Fiscală, care reglementează colaborarea dintre autorităţile publice sau de interes public, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş a solicitat primăriilor din judeţul Argeş să ofere sprijin contribuabililor, în vederea înregistrării în Spaţiul Privat Virtual şi depunerii ,,Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, pentru contribuabilii din aria de competenţă a fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

       Astfel, în ziua de 02 aprilie 2019, în spaţiul pus la dispoziţie de Biblioteca Judeţeană, specialiştii din cadrul A.J.F.P. Argeş, în colaborare cu cei ai Bibliotecii Judeţene, au instruit 35 de persoane desemnate de primării, în sensul celor menţionate mai sus.

Personalul de specialitate din subordinea primăriilor, respectiv bibliotecarul, are la dispoziţie dotarea necesară, asigurată prin programul naţional ,,Biblionet – lumea în biblioteca mea”, dispunând astfel de posibilităţi tehnice să acorde sprijin contribuabililor în completarea şi depunerea Declaraţiei Unice.

În cadrul întâlnirii desfăşurate, specialiştii A.J.F.P. Argeş au simulat on-line, crearea unui spaţiu privat virtual, completarea şi depunerea unei declaraţii unice şi au explicat modul în care pot fi recuperate credenţialele (nume de utilizator şi parola), în cazul in care acestea sunt pierdute de contribuabil. Întâlnirea a fost una interactivă, specialiştii A.J.F.P. Argeş răspunzând tuturor întrebărilor adresate de reprezentanţii primăriilor.

         Prin personalul din subordinea primăriilor, cetăţenii vor fi informaţi despre această posibilitate de completare şi depunere a declaraţiilor.

          În acest fel, se vine în sprijinul cetăţeanului prin eliminarea transportului pe distanţe lungi la sediile serviciilor fiscale, reducerea cheltuielilor de deplasare şi a termenelor lungi de aşteptare la ghişeele unităţilor fiscale teritoriale.

            Seria acestor şedinţe de instruire va continua în perioada următoare, cu reprezentanţii celorlalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Argeş, inclusiv prin deplasarea în teritoriu a specialiştilor instituţiei noastre.

                        ŞEF ADMINISTRAŢIE

Ec. Dumitru BRAIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.