PNL Câmpulung a transmis public un set de întrebări adresate primarului Liviu Ţâroiu. Primăria Municipiului Câmpulung a răspuns acuzaţiilor aduse de liberalii câmpulungeni precizând că la Spitalul Municipal s-au făcut „achiziţii dublate”.

Potrivit ultimelor informaţii, laboratorul Real Time PCR din Centrul de Afaceri Câmpulung o să fie gata în cursul săptămânii viitoare, când vor începe şi primele testări. Echipamentele pentru laboratorul de testare a infecţiei cu noul coronavirus au fost achiziţionate de la două firme care stau cel mai bine, la nivel naţional, la capitolul vânzări către stat de materiale şi echipamente COVID-19 – Elta 90 Medical Research şi Compania Naţională UNIFARM (care înainte de a vinde spitalelor cumpără echipamentele, kit-urile şi testele rapide de la firma AMS 2000 Trading Impex SRL).

„Având în vedere apariţia în spaţiul public a unor informaţii eronate cu privire la proiectul de hotărâre introdus spre aprobarea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung, în şedinţa din data de 28 mai 2020, facem următoarele precizări:

În lista de investiţii pe anul 2020, actualizată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung nr. 34/22.04.2020, au fost aprobate credite bugetare pentru finanţarea cheltuielilor cu privire la achiziţia de aparatură şi echipamente medicale.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung nr. 49/28.05.2020 s-a aprobat rectificarea bugetului Spitalului Municipal Câmpulung, în baza solicitării transmise cu nr. 12678/26.05.2020, pentru suplimentarea creditelor bugetare pentru finanţarea unor obiective deja existente în lista de investiţii şi finanţarea unor obiective noi, după cum urmează:

  • Suplimentarea creditelor bugetare la:

,,Hotă biologică de înaltă securitate” cu suma de 49,50 mii lei;

,,Combină frigorifică” cu suma de 13,00 mii lei.

  • Finanţarea unor obiective noi :

,,Hotă simplă PCR” cu suma de 22,80 mii lei;

,,Ultracongelator -80 grade C” cu suma de 115,04 mii lei;

,,Autoclav” cu suma de 30,00 mii lei.

Pentru finanţarea obiectivelor de mai sus, s-a aprobat utilizarea sumei de 230,34 mii lei din excedentul bugetar al anilor precedenţi înregistrat de spital.

Pentru finanţarea cheltuielilor cu privire la achiziţia unui ,,Aparat RT-PCR şi kituri compatibile cu aparatul” a fost aprobată suma de 644,00 mii lei, iar pentru achiziţia unui ,,Extractor automat acizi nucleici”, a fost aprobată suma de 155,00 mii lei, dând posibilitatea achiziţionării acestor aparate strict necesare în testarea şi diagnosticarea COVID-19.

Atâta timp cât prin bugetul aprobat pe anul 2020 au fost alocate sume pentru finanţarea cheltuielilor privind achiziţia de aparatură şi echipamente necesare dotării laboratorului, acestea pot fi utilizate de către spital în acest scop.

            Cum în lista de investiţii a spitalului a fost cuprins numărul de aparate sau echipamente ce se finanţează în anul 2020, nu există niciun dubiu că vor fi achiziţionate echipamente de acelaşi fel sau destinate aceluiasi scop, mai multe decât au fost prevăzute în lista de investiţii.

            Punerea în funcţiune a laboratorului de testare şi diagnosticare COVID-19 se va face numai după echiparea completă a acestuia.

Competenţa configurării laboratorului intră în sarcina Spitalului Municipal, acesta fiind direct responsabil de modul de configurare precum şi de obţinerea tuturor avizelor, acordurilor, autorizaţiilor, etc. care să permită, din punct de vedere legal, funcţionarea în condiţii optime şi de siguranţă a laboratorului.

Achiziţiile publice pentru echipamentele şi aparatură medicală prevăzute în lista de investiţii pe anul 2020 sunt atributul Spitalului Municipal Câmpulung, drept urmare, aceastea se realizează prin compartimentul propriu de achiziţii publice al spitalului.

Primar,

Ioan Liviu ŢÂROIU”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.