ACȚIUNI PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTURILOR ȘI MIGRAȚIEI ILEGALE

 

 

În ziua de 10 septembrie a.c., la nivelul județului Argeș, a avut loc o acțiune, în sistem integrat, pentru verificarea transportului de marfă și a migrației ilegale.

S-a avut în vedere: verificarea utilizării centurilor de siguranță, verificarea respectării perioadelor de conducere și de odihnă și a mărfurilor transportate, scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecțiuni tehnice grave, verificarea respectării dimensiunilor de masă și gabarit, deținerea certificatului de competență profesională de către conducătorii autovehiculelor, deținerea documentelor de transport, ale inspecției tehnice periodice, asigurării obligatorii de răspundere civilă, verificarea respectării normelor impuse transportului de mărfuri, verificarea respectării normelor de siguranță rutieră, depistarea eventualilor migranți.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, peste 30 dintre acestea, conform O.U.G. 195/2002, iar două, în valoare de 7.000 de lei, aplicate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, conform HG 69/2012 și O.G. 37/2007.

Sancțiunile aplicate au fost, în principal, pentru nepurtarea centurii de siguranţă, defecțiuni tehnice, lipsa documentelor obligatorii, transportul de marfă ce depășea limitele caroseriei.

La acțiune au participat polițiști argeșeni din structurile rutiere, de investigare a fraudelor economice, de investigații criminale, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină, cu câinele de urmă, dar și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Serviciul pentru Imigrări).

În urma controalelor, polițiștii au depistat și un bărbat de 38 de ani, din Cluj-Napoca, care transporta, cu o autoutilitară, două cabaline, neidentificate sau neînregistrate, fără a fi autorizat sanitar-veterinar pentru transportul de animale vii.

Situația a fost comunicată polițiștilor Biroului Protecția Animalelor, care l-au sancționat pe bărbat, cu amendă în valoare de 720 de lei, conform H.G. 284/2005, iar verificările continuă pentru stabilirea provenienței animalelor.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.