ACȚIUNI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii argeșeni au acționat permanent pentru a informa cetățenii, dar și pentru a verifica respectarea măsurilor, aplicabile fiecărui context epidemiologic, în parte. Cele mai multe dintre aceste activități s-au realizat prin cooperarea cu alte structuri cu atribuții în domeniu, scopul fiind unul comun, acela de a preveni răspândirea virusului.

Având în vedere noile măsuri, aplicabile începând cu 25 octombrie, polițiștii argeșeni au desfășurat, astăzi, activități de informare a populației și operatorilor economici, în special în zona centrelor comerciale din județ.

Dintre restricțiile ce trebuie respectate începând cu data de 25.10.2021, menționăm următoarele:
– circulația, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere, a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții;
-programul de funcționare a agenților economici este stabilit în intervalul orar 05:00 – 21:00, inclusiv centrele și parcurile comerciale, unde accesul este permis doar pentru persoanele care dețin certificat verde;
– purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, pentru toate categoriile de persoane, vaccinate, trecute prin boală sau nevaccinate;
-este interzisă organizarea de petreceri private (nunți, botezuri etc.).

Amintim faptul că nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție se sancționează, conform Legii 55/2020, cu amenda între 500 și 2.500 de lei. De asemenea, cu aceeași amendă se sancționează și nerespectarea prevederilor referitoare la interdicția de circulație a persoanelor.

În ceea ce privește încălcarea obligației de a prezenta Certificatul Verde pentru anumite activități, amenda este între 1.000 și 5.000 de lei, pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice care nu respectă obligația de verificare a certificatului digital, sancțiunea este cuprinsă între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

Poliţiştii vor continua activitățile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, dar vor acționa și pentru prevenirea nerespectării legislației în vigoare.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.