Sănătate. Viață activă este un proiect educațional în cadrul parteneriatului JA România – Metropolitan Life, dedicat elevilor de gimnaziu, care vizează însușirea unui set de cunoștințe și abilități pentru vârsta preadolescenței și dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor care promovează prevenția, înțelegerea, anticiparea și gestionarea riscurilor, având un impact semnificativ asupra stabilirii unor obiceiuri sănătoase, atât în privința activității fizice, cât și a alimentației. Aceste practici sănătoase au un rol esențial în prevenirea bolilor.

În acest an școlar, peste 10.000 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, din 147 de localități rurale și urbane, din 40 de județe[1] participă la proiect alături de profesorii lor și beneficiază de resurse educaționale și activități de tipul applied learning care contribuie la dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor orientate către prevenirea, înțelegerea, anticiparea și gestionarea riscurilor și  abordarea unui set de abilități precum: lucrul în echipă, gândirea critică, argumentarea, creativitatea și identificarea de soluții, stabilirea de obiective și planificarea realizării acestora.

În luna februarie,  30 de voluntari Metropolitan Life au participat la activități desfășurate în 9 localități din țară, contribuind la dezvoltarea unor competențe cheie necesare elevilor precum responsabilitatea, perseverența sau planificarea și luarea deciziilor. Totodată, le-au răspuns elevilor și la întrebările legate de modalitatea de gestionare a eventualelor riscuri și ce opțiuni există pentru a se putea proteja financiar în cazul unor evenimente neprevăzute legate de starea lor de bine și de sănătate.

Suntem bucuroși să ne implicăm în proiectele educaționale, care promovează o viață și o mentalitate sănătoasă în rândul generațiilor tinere prin înțelegere, anticipare și gestionare mai bună a riscurilor. Metropolitan Life își propune să ofere elevilor alături de Junior Achievement (JA) România cunoștințele, resursele și sprijinul de care au nevoie pentru a lua decizii informate cu privire la prevenție, sănătate și bunăstare financiară. Susținerea noastră în parteneriatul cu Junior Achievement România reflectă angajamentul întregii echipe Metropolitan Life față de responsabilitatea socială și încrederea noastră în puterea educației de a inspira tinerii să acorde prioritate sănătății și să îmbrățișeze obiceiurile care le vor aduce beneficii pentru toată viața,” a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life România.

Exercițiile propuse în cadrul proiectului îi ajută pe elevi să înțeleagă ce înseamnă starea de bine, să identifice modalitățile concrete de a se proteja, riscurile la care se pot expune dacă nu au grijă de sănătatea lor, precum și ce opțiuni au pentru a minimiza consecințele financiare determinate de evenimente neprevăzute cu impact asupra sănătății.

Proiectul Sănătate. Viață activă este la a doua ediție și a fost dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre JA România și Metropolitan Life pentru educație.

“În cadrul programului „Sănătate. Viață activă” am aflat că riscurile însoțesc fiecare acțiune pe care o facem, că trebuie să avem mult mai multă grijă de noi și că este important să evităm riscuri precum alimentele nesănătoase sau orele foarte multe petrecute pe rețelele de socializare,”  a declarat unul dintre elevii participanți la ediția anterioară a proiectului.

La nivel național, parteneriatul dintre Junior Achievement și Metropolitan Life a început în 2014, iar până acum peste 70.500 de elevi au beneficiat de resurse și activități pentru dezvoltarea abilităților de planificare, administrarea resurselor și gestionarea riscurilor.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 267.000 de elevi și studenți din 1.957 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2023, organizația a urcat pentru a cincea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a primit a doua nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org

Despre Metropolitan Life

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin filialele și afiliații („MetLife”), este una dintre cele mai importante companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări, anuități, beneficii pentru angajați și gestionarea activelor pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să construiască un viitor mai încrezător. Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.metlife.com. În România, Metropolitan Life are peste 25 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Peste 4 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

[1] Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.