PES activists România a organizat sâmbătă, 9 februarie 2019, la Bucuresti, în contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, conferinta internatională „Acţionează pentru Europa!“.

Evenimentul cu caracter civic a reunit peste 500 de militanţi PES din toată tara, exponenţi ai mediului asociativ si reprezentanţi ai mass-media, precum reprezentantul PES activists România, Victor Negrescu, profesorul universitar Cristian Pîrvulescu, jurnalistul Dan Cărbunaru, presedintele Consiliul Tineretului din România, Mihai Dragos, dar şi invitati din Ungaria, Belgia si reprezentanti ai Partidului Socialistilor Europeni.

„Milităm pentru o Românie puternică în interiorul unei Uniuni Europene unite, democratice, sociale, transparente şi care nu lasă pe nimeni în urmă, indiferent de ţara de provenienţă sau condiţia socială. Apartenenta la UE înseamnă 30 de miliarde de euro intrate în plus în bugetul României, 1 miliard de euro pe an în subventii pentru agricultori sau 7000 de beneficiari anual de burse ERASMUS. Este timpul ca pro-europenii din România să combată cu mult curaj cresterea populismului si discursul anti-european. Pentru a atinge acest deziderat trebuie să rămânem atasati valorilor comune europene si este nevoie ca fiecare dintre noi să «actioneze pentru Europa». Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai sunt mai importante ca niciodată si este foarte important să avem o participare ridicată la urne pentru a putea influenţa într-un mod pozitiv viitorul Uniunii Europene. Stânga românească a generat consensul de la Snagov care a condus la aderarea la Uniunea Europeană. A fi de stânga înseamnă a fi pro-european“, a declarat Victor Negrescu, PES activists România.

Recent, PES activists România a lansat, în cadrul campaniei „Românii, cetăţeni europeni cu drepturi depline. Pentru crearea unei cetăţenii europene“, o petiţie prin intermediul căreia îşi propune să promoveze un proiect al cetăţeniei europene care să anuleze diferenţele existente în acest moment la nivel european între cetătenii diverselor state membre ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.