30 IANUARIE: Ziua Mondială pentru Abolirea Uciderii Animalelor pentru Carne Fii caritabil – Fă azi ceva pentru cineva: „nu ucide şi nu plăti pentru ucidere”

Peste o mie de miliarde de peşti sunt capturaţi anual şi 460 de miliarde defoto sursa adevarul. 2jpg animale sunt aduse pe lume şi ucise în fiecare an pentru a fi mâncate.
„Din compasiune pentru animale, din grijă pentru sănătate, din grijă pentru mediu sau doar pentru că a devenit o modă, în ultima perioadă conceptul de vegetarianism s-a dezvoltat mult în România.
Dacă ne raportăm la sănătate este deja bine-cunoscut faptul că un vegetarian trăieşte mai bine şi mai mult.
Cu privire la impactul producţiei de carne asupra mediului, informaţiile nu ajung la fel de des la populaţie cu toate că sutele de miliarde de animale crescute pentru hrană şi blană au un efect devastator asupra mediului şi planetei şi distrug omenirea. Experţi în domeniu susţin că oamenii vor trebui să devină vegetarieni dacă doresc să combată încălzirea globală.
Compasiunea pentru animale este cea care ar trebui să fie baza determinării noastre de a nu le mai ucide, mânca, exploata în folosul nostru, mai ales că există o mulţime de alternative care nu numai că nu produc suferinţă şi moarte ci ne aduc beneficii, nouă şi planetei. Este un stadiu minim şi strict necesar în evoluţia noastră spirituală şi ne defineşte moralitatea.
Leonardo da Vinci a spus: „Noi trăim din moartea altora. Suntem locuri de înmormântare pentru animale! Va veni o zi când oamenii vor vedea uciderea unui animal aşa cum văd acum uciderea unui om.”
Cei mai mari înţelepţi, filozofi, oameni de ştiinţă, scriitori, artişti cu credinţă în Dumnezeu au devenit vegetarieni, recunoscând că este imoral să trăieşti producând suferinţă şi moarte animalelor. Extrem de trist este că preoţii (sau cea mai mare parte a preoţilor), adică exact oamenii care sunt în slujba lui Dumnezeu, refuză să ia în considerare cel mai uman şi cerut sentiment, milă, ci acceptă şi sunt de acord în continuare cu uciderea fiinţelor create de Dumnezeul pe care îl slujesc.
Porunca „Să nu ucizi” include tot: oameni, animale, sentimente … oricine neagă acest lucru nu poate fi decât un profan ori doar un sclav al poftelor proprii care pentru a le satisface trebuie să producă moarte şi suferinţă.
O zi intr-un abator ori în camioanele ce transportă animale spre abatoare ori în fermele intensive de animale şi o clipă de simţire a agoniei lor ar fi suficient pentru a deveni conştienţi de ce se întâmplă, să ştim că de fapt suntem părtaşi şi responsabili pe de-a-ntregul atât de această suferinţă imensă şi continuă adusă animalelor cât şi de distrugerea planetei. „Nu mă uit, nu vreau să ştiu, îmi face rău” nu ne absolvă de vină ci ne face complici.”, este mesajul transmis de Carmen Arsene, preşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.
Foto sursa „Adevărul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.