Zi ce marchează gloria OSTAŞULUI ROMÂN şi îi aşterne jertfă vrednică în Panteonul recunoştinţei naţionale, 25 octombrie este sărbătoarea de cinstire a celor care, prin luptă dreaptă, au eliberat glia străbună, moment de împlinire a bucuriilor tuturor înaintaşilor, este ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, aceea de a readuce în hotarele ei, patria care a zămislit-o.

În cadrul activităţilor dedicate sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei Române, militarii Garnizoanei Câmpulung, la iniţiativa Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” vor desfăşura în data de 24 octombrie 2017, proiectul „Armata în Şcoli”, un proiect educaţional care are ca scop formarea şi dobândirea unor cunoştinţe şi atitudini pozitive faţă de istoria neamului românesc, faţă de istoria Armatei Române.

Militarii din Câmpulung vor fi prezenţi în intervalul orar 11.00 – 13.00 la Liceul Teoretic „Dan Barbilian” pentru promovarea imaginii Armatei în şcoli, pentru a le împărtăşi elevilor o pagină din istoria militară a Armatei Române, pentru a prezenta tradiţiile de luptă ale înaintaşilor noştri, dar şi pentru a promova oferta educaţională a sistemului militar şi a-i ajuta să se orienteze spre o viitoare carieră militară, pe elevii care vor să acceadă în sistemul militar.

Un capitol aparte al proiectului, îl va constitui prezentarea Drapelului de Luptă al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. Elevii vor avea ocazia să stea de vorbă cu profesionişti desăvârşiţi, cu foarte multe misiuni la activ, în locuri fierbinţi ale planetei, în special în Afganistan. Prezenţa militarilor în şcoala lor le va capta atenţia elevilor, mai ales că vor fi făcute şi scurte prezentări ale unor piese de armament şi dispozitive tehnice din dotarea militarilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.