20 de ani de la înfiinţarea Inspecţiei Muncii

 Inspecţia Muncii de la înfiinţare, respectiv anul 1999, şi până în prezent s-a preocupat permanent pentru promovarea demnităţii prin muncă şi a acţionat pentru asigurarea protecţiei sociale a muncii.

Astfel, joi, 11 iulie, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţare, Inspecţia Muncii a organizat o reuniune de lucru la care au participat: ministrul muncii, Marius Constantin Budăi, reprezentanţi ai altor instituţii şi autorităţi de control, reprezentanţi ai sindicatelor, ai patronatelor şi inspectorii şefi ai inspectoratelor teritoriale de muncă.

Mihail Adrian Oprescu, inspector general de stat, cu această ocazie, a declarat: „Suntem preocupaţi de implementarea legislaţiei armonizate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special în întreprinderile mici şi mijlocii, de combaterea fenomenului muncii nedeclarate, prin participarea la toate acţiunile desfăşurate în cadrul Platformei europene de combaterte a muncii nedeclarate, precum şi de transpunerea legislaţiei europene privind detaşarea lucrătorilor, în contextul vast şi foarte actual al fenomenului migraţiei forţei de muncă. Suntem conştienţi că trebuie să ne adaptăm din mers şi să ţinem pasul cu toate provocările pe care schimbările care au loc pe piaţa muncii ni le pun în faţă. Misiunea noastră va fi şi de acum înainte: mai responsabili, mai buni, mai performanţi pentru muncă sigură şi decentă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.