Împlinirea a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române este un moment de sărbătoare pentru cei care sunt permanent în slujba legii și a cetățenilor. În jurul datei de 3 aprilie, ziua care marchează întemeierea Jandarmeriei Române, au avut loc o serie de evenimente printre care și cel al plantării a 171 de stejari.

”Se spune că în viață, un om trebuie să facă o casă, un copil și să planteze un pom…

Pornind de la această zicală, am ales astăzi, în apropierea aniversării a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române să plantăm nu unul, ci 171 de copaci, câte unul pentru fiecare an de existență al instituției noastre.

Nici copacul nu a fost ales întâmplător… am ales să plantăm 171 de stejari pentru ca stejarul este simbolul puterii, al protecției și al durabilității.

De asemenea, stejarul este asociat cu uniforma militară, frunzele acestuia regăsindu-se sub formă de embleme pe uniforma militară.

Ne-au fost alături în demersul nostru, reprezentanți ai Ocolului Silvic Pitești și Ocolului Silvic Domnești care ne-au pus la dispoziție terenul și puieții pe care i-am plantat, dar și reprezentanți ai Fundației Conservation Carpathia.

Tuturor le mulțumim pentru implicare și pentru iubirea față de natură și de interesul pe care îl au pentru viitorul acesteia.”, este comunicatul transmis de Jandarmeria Argeș.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.