Mii de credincioşi s-au strâns la Catedrala din Curtea de Argeş pentru a se închina la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia

6 decembrie vecernie catedrala 9În data de 07 decembrie toţi creştinii ortodocşi o pomenesc şi sărbătoresc pe Sfânta Muceniţă Filofteia Fecioara, ale cărei sfinte moaşte se află în Paraclisul Sfintei Mănăstiri Curtea de Argeş.
„În seara zilei de 6 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei cu Litie la Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia a început de la Paraclisul Mînăstirii Curtea de Argeș, de unde, în sunet de clopot și cântare, cler și popor, cu lumânări și rugăciuni au pornit către măreața zidire a Sfântului Neagoe Vodă Basarab.6 decembrie vecernie catedrala 7
Slujba a continuat sub baldachinul aflat în fața Catedralei Arhiepiscopale, iar cântările Utreniei și ale Acatistului Sfintei Mucenițe Filoteia, au întregit programul duhovnicesc al acestei zile binecuvântată de Dumnezeu.
Credincioșii s-au închinat la moaștele sfintei, înălțând rugăciuni, după care au primit ceai cald, cozonac și covrigi, oferite de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.
În cuvântul de învățătură, 6 decembrie vecernie catedrala 8Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre delicata cinstire a Sfintei Filoteia de către argeșeni și de către credincioșii din toate zonele țării. Sfântulița este considerată nu numai făcătoare de minuni, ci și casnică a fiecăruia dintre noi, iar credincioșii fac rugăciuni într-o liniște absolută, împodobiți cu lumânări aprinse, ca în noaptea Învierii.
Programul liturgic al zilei de mâine va începe la ora 07.00 cu sfințirea apei, Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sfintei Mucenițe Filoteia, iar la ora 09.30 va fi oficiată Sfânta Liturghie.”, se arată pe site-ul Eparhieie Argeşului.
Sursa foto Eparhia Argeşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.