Un consilier local a făcut „analiza economică” a Câmpulungului: „Bănci – ca să ne dea bani, jocuri de noroc – ca să-i jucăm, farmacii – ca să luăm pastile de cap, pentru că am pierdut banii, şi agenţii funerare – ca să ne îngroape!”

În ultima şedinţă a Consiliului Local al municipiului Câmpulung, un alesspatii campulung local al PRM, respectiv Dan (Şarpe) Şipoteanu a reuşit să facă o scurtă „analiză economică” în încercarea de a sprijinii oamenii de afaceri locali.
„O să vină să facă farmacii, pentru că, noi, ştiţi ce avem în oraş? Bănci, ca să ne dea bani, jocuri de noroc, ca să-i jucăm, farmacii, ca să luăm pastile de cap, pentru că am pierdut banii, şi agenţii funerare, ca să ne îngroape! Asta mai avem pe stradă, nu mai avem altceva. A! Şi cârciumi, pentru ce te mai prinde în drum spre Flămânda!”, a menţionat alesul câmpulungenilor supărat pe colegii săi din Consiliu că s-au împărţit în două tabere pro şi contra micilor oameni de afaceri.
Totul a pornit de la proiectul de hotărâre ce viza prelungirea unui contract de închiriere pentru un spaţiu din domeniul public, la dosarul de şedinţă fiind şi actele ce evidenţiau chiria modică plătită pentru nişte spaţii situate central de unii agenţi economici, în timp ce alţii în aceeaşi zonă plătesc sume chiar şi de zece ori mai mari.
Diferenţierile de chirie au rupt Consiliul Local în două tabere, aleşii găsind subiectul numai bun de un duel al declaraţiilor. constantin chitulescu
Consilierul local PNL Constantin Chiţulescu: „Vreau să întreb dacă este obligatoriu să prelungim contractul de închiriere cu firmele cu care avem contract în condiţiile în care suma a rămas neactualizată de ani de zile? Dacă noi ajungem la concluzia că suma nu mai cea reală putem să nu mai prelungim?”.
Consilierul local PSD Nicolae Dumitrescu: „Nu mi se pare corect să prelungim contractul doar cu un an pentru că planul de afaceri al unui investitor nu se derulează pe durata unui an. Haideţi să dăm certitudine investitorului pe câţiva ani, dar când facem contractul cu el să punem clauze clare şi dure în raport cu chiriaşul în aşa fel încât în orice moment să putem să-l sugrumăm dacă nu ne respectă. Nu putem să-i luănicolae dumitrescu 2m dreptul lui de a beneficia de spaţiul ăla închiriat şi ce să facă el într-un an? El nici nu poate să-şi dezvolte afacerea. Este incorect un an de zile. Absolut incorect. Eu propun 5 ani dar încă o dată spun: să nu facem un contract cadru la Primărie pe care îl completează, şi salut! Fiecare contract trebuie negociat în parte cu clauze foarte dure împotriva lui. Nu toate spaţiile sunt la fel. Trebuie să introducem elemente specifice pentru fiecare în parte. Cererile de reziliere trebuie să fie foarte dure la adresa chiriaşului. Eu v-am spus de la început, contractele sunt proaste. Dacă-l facem la şmecherie, ajungem să pierdem procese”.
Consilierul local PNL Iustinian Stănescu: „Contractele suntiustinian stanescu încheiate în urma unei licitaţii. Cel care se duce acolo, se duce şi licitează. Deci, el ştie ce are şi ce licitează. Dacă cineva înţelege că a face facilităţi înseamnă a sta moca acolo, este greşit. Sau dacă cineva înţelege: nu plătesc pentru că oricum mă lasă acolo este iarăşi, greşit. Eu propun să stabilim un preţ cadru pentru că sunt societăţi comerciale care deţin în centrul oraşului aceeaşi suprafaţă dar care plătesc de 4-5 ori mai mult decât un altul similar. Oare de ce?Nu cumva am închis ochii la unul şi la altul, nu?”
Consilierul local PRM Dan Şipoteanu: „Eu nu vreau să mi-o luaţi în nume de rău, dar dumneavoastră nu aveţi societăţi comerciale. Eu cred că acele societăţi comerciale care activează în Câmpulung şi care se descurcă foarte greu pentru că sunt vremurile aşa cum sunt, să le ajutăm. O să ajungem să dăm spaţiile la străini care-şi permit să plătească aceste chirii. O să vină să facă farmacii, pentru că noi ştiţi dan sipoteanu 2ce avem: bănci – ca să ne dea bani, jocuri de noroc – ca să-i jucăm, farmacii ca să luăm pastile de cap pentru că am pierdut banii şi agenţii funerare – ca să ne îngroape. Asta mai avem pe stradă, nu mai avem altceva şi cârciumi, pentru ce te mai prinde în drum spre Flămânda. Pe bune. Trebuie să mai ţinem şi noi cu oamenii oraşului pentru că se descurcă aşa cum pot. Ne apucăm acum, să le dăm în cap la toţi? Este o părere personală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.