Cu nonşalanţă şi zâmbind a râde, primarul municipiului Liviu Ioan Ţâroiu s-a autoproclamat stăpân absolut peste Câmpulung, ajutat fiind de marionetele ce îi asigură majoritatea Consiliului Local.

În ultima şedinţă ordinară ochişorii ageri ai majorităţii social – democrate căutau cu înfrigurare acceptul tacit al şefului direct, pe linie politică, pentru a vedea cum, când şi în ce mod vor ridica mânuţele.

Ba, chiar şi preşedintele de şedinţă, Marian Stanciu pleca îngăduitor urechea spre şoapta şefului, ce exasperat de cum tot cârcoteau liberalii a strigat, aproape în hohote de râs „Nu trece!”.

Era vorba de o propunere venită din partea grupului nesemnificativ (ca vot) al opoziţie ce dorea să se impună mărirea taxelor şi impozitelor locale cu 500 la sută pentru clădirile lăsate în paragină.

Şi, cum era de aşteptat, nu s-a votat!

Un alt punct la care marea majoritate, a consilierilor PSD, a ascultat orbeşte de primar a fost cel legat de propunerea cu privire la impunerea unui tarif diferenţiat la închirierea domeniului public al municipiului. Adică, stabilirea unor taxe diferențiate pentru închirierea domeniului public la marile evenimente locale, precum: Zilele Municipiului şi Toamna Musceleană. Mai exact 4 lei/metru pătrat pentru chiriaşii localnici şi 10 lei/metru pătrat pentru chiriaşii din afara Câmpulungului.

Propunere respinsă pe motiv că nu ar fi legală, fiind vorba de discriminare!

Şi totuşi, dacă s-ar fi dorit s-ar fi găsit şi baza legală. Posibil, prin împărţirea domeniului public central pe zone cu diferenţe de preţ la închiriere.

Asta în condiţiile în care, incertitudinea din jurul legalităţii nu a existat atunci când a fost vorba de a se da spre folosinţă gratuită întreaga zonă centrală a municipiului şi mai apoi să fie închiriată la preţul de peste 20 lei/metru pătrat, având la bază Hotărârea Consiliului Local prin care domeniul public se închiriază cu 4 lei/metru pătrat şi nicidecum nu se subînchiriază.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.