Deputatul liberal Dănuț Bica s-a arătat indignat de faptul că „4 amendamente de o importanţă crucială pentru judeţul Argeş”, au fost respinse de majoritatea PSD – ALDE.

Parlamentarul argeşean a precizat că:

„Dezbaterea în Parlament a Legii Bugetului de Stat pe anul 2018 trebuia să reprezinte un bun prilej pentru deputaţii şi senatorii din Argeş, indiferent de culoarea politică, de a promova interesele judeţului pe care îl reprezintă în Parlamentul României. Din păcate nu a fost aşa.

Am depus patru amendamente la Legea Bugetului de Stat pe 2018, toate patru foarte importante pentru judeţul Argeş şi locuitorii săi, însă au fost respinse în plen de majoritatea PSD – ALDE.

În primul amendament am propus modernizarea DN 7C – Transfăgărăşan, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume, care este deschis circulaţiei rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până la 1 noiembrie. În consecinţă, ţinând cont atât de faptul că Transfăgărăşanul atrage din ce în ce mai mulţi turişti în fiecare an, cât şi de problemele neplăcute pe care le întâmpină aceştia când îl parcurg (starea necorespunzătoare a carosabilului pe unele porţiuni, scurgerile de apă şi căderile de pietre de pe versanţi, lipsa copertinelor de protecţie şi a elementelor reflectorizante, numărul insuficient al locurilor de refugiu, de parcare şi belvedere) se impune amenajarea acestui drum pentru ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în siguranţă şi să fie posibilă tot timpul anului.

Tot pentru infrastructura judeţului Argeş am depus şi al doilea amendament în care am solicitat modernizarea DN 73C Câmpulung – Curtea de Argeş. Pe lângă dezvoltarea zonei, având ca efect principal valorificarea superioară a deosebitului potenţial turistic local, modernizarea DN 73C asigura o circulaţie rutieră normală între trei capitale ale Ţării Româneşti, Târgovişte – Câmpulung – Curtea de Argeş.

În cel de-al treilea amendament am propus reabilitarea şi restaurarea Gării Regale din Curtea de Argeş, o bijuterie arhitecturală lăsată în paragină, motiv pentru care a trebuit să fie acoperită cu un mesh la înmormântarea Regelui Mihai.

Al patrulea amendament depus viza un obiectiv foarte important pentru judeţul nostru: finanţarea lucrărilor de extindere şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, cu suma de 93 milioane lei, pentru a putea asigura actul medical în condiţii de siguranţă şi calitate, aşa cum pacienţii le aşteaptă şi le pretind.

Ei bine, coaliţia PSD – ALDE a decis să respingă aceste amendamente considerând că cetăţenii judeţului Argeş nu trebuie să beneficieze de condiţii mai bune de spitalizare, de drumuri modernizate sau de o gară care să facă cinste unui oraş în care îşi dorm somnul de veci toţi Regii României”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.