Astăzi, în sala mare a primăriei municipiului Câmpulung a avut loc dezbaterea publică pe tema bugetului local pe anul 2021.

Am desprins din prezentarea făcută de primarul Elena Lăsconi declarațiile ce au vizat construirea bugetului pe ceea ce reprezintă veniturile proprii ale primăriei, declarații care nu mai au nevoie de nici un alt comentariu din partea noastră:

Primar Elena Lăsconi: „Altă aberație care cred că nu se întâmplă în foarte multe orașe. Uitați-vă bine la cașcavalul acesta. 39% din venituri vin de la persoane juridice, adică de la agenți economici, care de regulă în toate celelalte administrații, dacă ați vedea acest cașcaval ar fi exact invers. Aici, populația, adică câmpulungenii sunt cei care vin cu 61% veniturile primăriei. Ce înseamnă asta? Că ceva  nu e în regulă! Și vă spun sigur că ceva nu e în regulă! Dragi câmpulungeni, în momentul de față pe rețelele sociale, într-o anumită parte de presă, să-i spunem, se întâmplă dezinformări. Toate mizeriile, să spun pe românește, se întâmplă pentru că bucata asta din cașcaval este 39% cu carne și că există interese financiare majore în Câmpulung. Am studiat mai multe dosare pe care le-am văzut la Impozite și Taxe în primăria din Câmpulung. Nu vă puteți imagina câți agenți economici eludează legea! Nu vă puteți imagina ce sume infime de evaluare, vorbim de evaluarea clădirilor în care-și desfășoară activitatea sau a punctelor de lucru sau puncte de lucru nedeclarate. Eu am declarat în campania electorală că vreau să susțin agenții economici din Câmpulung și păstrez declarația. Dar voi avea o relație onestă doar cu agenții economici care sunt onești față de locul în care-și desfășoară activitatea și-n care trăiesc. Așa că, vom face pașii care se impun, nu pot să îi spun acum chiar toți, pentru ca acest cașcaval să fie exact așa cum e în toate primăriile din țara asta. Nu e normal să se întâmple așa, nu e normal ca oamenii obișnuiți să contribuie la veniturile bugetului local cu 61%, iar agenții economici cu 39%. Au declarate zone ca terenuri neproductive. Știți ce înseamnă terenuri neproductive? Ar însemna că sunt terenuri cu alunecări de teren, niște nenorociri, râpe, cratere… și vorbim de terenuri perfect normale pe care cândva erau activități industriale în floare”.

Administrator public Ioana Marcu: „Ideea e că pe terenul neproductiv nu se plătește impozit. Îl declară neproductiv ca să nu plătească impozit. În egală măsură doamna primar a spus că subevaluează valoarea clădirii în care-și desfășoară activitatea economică, pentru că impozitul se plătește la valoarea clădirii și când spune subevaluează, nu că subevaluează, am văzut de 40 de ori subevaluat ceea ce este ceva rușinos”.

Primar Elena Lăsconi: „Haideți să vă dau un exemplu foarte scurt că am văzut în ultimul raport de evaluare și este de-a dreptul aberant. Toată partea de etaj de la Hotelul Regal este evaluată la 30 și ceva de mii de euro în condițiile în care s-ar putea vinde mâine cu 2 milioane de euro. Eu, sunt absolut convinsă că, după ce vom face toate demersurile legale, sunt foarte mulți evaluatori care au făcut evaluări la agenții economici din Câmpulung care își vor pierde atestatul adecvat”.

 

PUBLICITATE 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.