După jumătatea lunii august, #primăriile vor putea cere bani pentru înlocuirea corpurilor de #iluminat public care au consum mare de #energie cu unele mai eficiente, ce funcționează pe bază de becuri LED.
”Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că primăriile interesate să participe la ediția din acest an a programului “Iluminat Public” își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică de pe site-ul autorității începând cu data de 16 august 2022, iar câteva zile mai târziu, respectiv din 19 august, ora 10:00, vor putea depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă.
Mai exact, prin acest program se înlocuiesc corpurile de iluminat public cu un consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcționează pe bază de becuri LED.
Finanțarea se acordă în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale, după cum urmează:
– pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei;
– pentru comune cu o populație de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei;
– pentru orașe – maximum 3.000.000 lei;
– pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei;
– pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.
Finanțarea acoperă 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.”, este vestea bună dată de către deputatul Simona Bucura Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.