Preşedintele PAM: „Aş face un apel la unitate politică în ceea ce priveşte nevoile administrative stringente ale judeţului!”

Preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel, Mircea Andrei, a declaratLansare PAM la Campulung! (8) la prezentarea proiectului de buget pe 2016 că alocarea bugetară din acest an este cu mult mai mică decât cea din 2012, atenţionând totodată autorităţile judeţene că pe site-ul instituţiei care invocă transparenţa decizională şi dezbaterea publică nu sunt publicate bugetele aferente anilor anteriori.
O mare problemă a judeţului Argeş o reprezintă lipsa finanţărilor pe Ordonanţa 28 în condiţiile în care, în câţiva ani de aici înainte, ţara noastră va da socoteală Uniunii Europene la capitolul dezvoltare – apă şi canal.
Cu toate acestea, argeşenii nu pot beneficia din plin de aceste proiecte, pe de o parte ca urmare a lipsei de informare şi coordonare la nivel judeţean, iar pe de cealaltă parte din cauza lipsei personalului specializat din primării. Este arhicunoscută practica primarilor care trebuie să facă sacrificii personale pentru comunităţile pe care le reprezintă, precum acelea de a merge la specialist, de face zeci de drumuri la instituţiile abilitate pentru lămuriri, în condiţiile în care, acest suport tehnic l-ar fi putut asigura foarte simplu Consiliul Judeţean, prin intermediul unor banale broşuri specializate.
De asemenea, preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel a declarat că nu doar PAM are o problemă cu guvernele, ci şi celelalte formaţiuni politice, în condiţiile în care, Argeşul este pur şi simplu marginalizat economic la capitolul proiecte majore. Mai mult, aceştia sunt de părere că o atitudine mai fermă din partea autorităţilor locale și judeţene faţă de guvernanţii de la Bucureşti, care împart banii, nu ar strica, ci din contră ar putea ajuta.
„Nu am putut să compar pentru că nu am găsit pe site-ul Consiliului mircea andrei 1Judeţean bugetele vechi, dar la nivelul anilor 2012 – 2013 ştiu cu siguranţă că se înscriau pe aceasta sursă de finanţare aproximativ 78 de comune şi astăzi regăsim doar 31 în anexe. Întrebarea era ce s-a întâmplat cu celelalte? Au fost finalizate? Că regăsim doar jumătate! S-au terminat? Guvernul a mai sprijinit judeţul Argeş pentru această diferenţă de aproape cincizeci pentru că dacă Guvernul nu a sprijinit această sursă, avem o problemă majoră cu Guvernul. De asemenea aş vrea să punctez faptul că aceste investiţii se deteriorează sub ochii primarilor, la acest moment. Tot primarul care este lungit cu banii se uită că după ce a terminat cu chiu cu vai investiţia trebuie să se apuce să o şi repare, eventual. Vreau să trag un semnal de alarmă vizavi de atitudinea Guvernului faţă de judeţul Argeş şi faţă de nevoile comunităţilor, pentru că nu este normal să investim aiurea nişte bani şi să nu ţinem cont de doleanţele primarilor care sunt reprezentanţii cetăţenilor. Aici, indiferent de culoarea politică, se poate lua atitudine, nu mai trebuie să stăm cu mana întinsă la Bucureşti, ci să le spunem răspicat nevoile noastre. Cred, sincer, că astfel de măsuri cum este Ordonanţa 28 trebuie exploatate la maximum, mai ales că Uniunea Europeană, de cealaltă parte, ne ameninţă cu infringementul dacă în doi ani de aici încolo nu am rezolvat problema cu apa şi canalizarea, deci cu minimul de civilizaţie în ţara noastră. Aş face un apel la unitate politică în ceea ce priveşte nevoile administrative stringente ale judeţului! Nu poţi vorbi de o dezvoltare unitară, dacă nu aplici pentru toate localităţile pe o ordonanţă cum este aceasta în detrimentul altor judeţe cu putere politică majoră la vârful partidelor de la Bucureşti. Este profund incorect şi neproductiv. România nu trebuie să se dezvolte în funcţie de politicieni şi interesele lor, ci în funcţie de cetăţeni şi nevoile comunităţilor. Nu ar strica nici un memorandum depus la Guvern şi la ministerele de resort pe aceasta temă, iar Partidul pentru Argeş şi Muscel ia în seamă această modalitate de atragere a atenţiei Bucureştiului, din nou, către judeţul Argeş, care până una alta asigură 3 – 4 la sută din Produsul Intern Brut al României.”, a declarat Mircea Andrei, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel în cadrul întâlnirii în care a fost dezbătut bugetul Argeșului pentru anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.