Pentru că Florin Tecău a plecat în Scoţia, Dorin Mărăşoiu a rămas şef al Consiliului Judeţean Argeş

Timp de o săptămână, în perioada 12 – 19 februarie, o delegație adorin marasoiu 010 Consiliului Județean Argeș condusă de președintele Florin Tecău efectuează o vizită de lucru în Regiunea Highland – Scoția, la invitația Biroului Consular din Edinburgh.
În tot acest timp la cârma Consiliului Judeţean Argeş a rămas vicepreşedintele Dorin Mărăşoiu, care chiar din prima zi a preluării atribuţiilor de şef a început să aibă întâlniri în camera protocol a instituţiei, dar şi să studieze o stivă de acte, pentru a le semna. Interesant fiind că Florin Tecău a plecat în Scoţia în plin scandal mediatic al bacteriei E-coli, care a cauzat îmbolnăvirea mai multor bebeluşi din Argeş, iar la nivel judeţean s-a format o celulă de criză pentru gestionarea situaţiei.
Chiar şi comunicarea permanentă cu instituţiile de sănătate publică din judeţ, dar şi cu celelalte instituţii, precum şi celelalte activităţi ale preşedintelui au fost preluate de Dorin Mărăşoiu, în timp ce Tecău se plimbă nestingherit, sub pretextul unei vizite ce se înscrie în seria de întâlniri dintre reprezentanții autorităților județene și cei ai autorităților locale din Inverness, Sterling, Glasgow si Edinburgh, dar și cu reprezentanții University of Highland and Islands și Scottish Folk Museum.
Printre subiectele abordate cu prilejul acestei vizite vor fi:
• Proiecte de cooperare între administrațiile locale
• Aplicarea legislației electorale (alegerile locale în Scotia au loc în mai 2016);
• Schimburi de profesori/studenți (Universitatea de Stat Pitești- University of Highland and Islands
• Participarea unor formații artistice românești la festivalurile din Edinburgh;
• Cooperare la nivel local pe proiecte culturale (Muzeul Golești – Scottish Folk Museum), Biblioteca județeană Argeș- Biblioteca Inverness; între centre expoziționale și de artă din Argeș și Highland).
• Experiența locală scoțiană privind regenerarea urbană/rurală;
• Experiența scotiană /Highlands în dezvoltarea infrastructurii ăn zonele rurale, inclusiv în privința energiei regenerabile;
• Stabilizarea tinerilor în zone izolate;
• Identificarea unor proiecte locale unde atât România cât și Scoția ar putea redacta proiecte pentru obținerea unor Fonduri Europene.
Vizita de lucru este organizată la ințiativa Consiliului Regional Highland, cu sprijinul Ambasadei României la Londra și a Biroului consular de la Edinburgh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.