Panică într-o localitate argeşeană! Ursul a ieşit la colindat ziua în amiaza mare

Ursul apărut în localitatea argeşeană Davideşti, a-nceput să colinde ziua în amiaza mare pe uliţele comunei, de parcă nimic nu l-ar deranja. Dacă la început apărea doar pe timpul nopţii atacând animalele de prin gospodăriile oamenilor, acum ursul poate fi văzut şi cu defilează pe străzile Davideştiului începând de la orele prânzului. Astfel, ursul a devenit „mascota” comunei, o mascotă ce bagă pe toată lumea în sperieţi, numai pe reprezentanţii Gărzii Forestiere nu.
Sâmbătă, 12 decembrie 2015, ursul umbla nestingherit prin comună încă de la ora 15.00, iar oamenii au început să sune disperaţi pe unde au apucat. „L-am zărit prin sat ziua. Era, cred că, trecut puţin de ora trei. Ziua în amiaza mare a coborât ursul în sat, aici, la noi. O să ne omoare, o urs 1să ne mănânce şi pe noi! Nimeni nu face nimic! Au încercat ei ceva… dar până o da ministerul aviz să îl împuşte… moare un om, o să vedeţi. Nu e de glumă!”, precizează un bărbat din comună.
Fiind plecat la colindat prin sat, se pare că sătul de atâta carne de porc, ursul a găsit de cuviinţă să-şi schimbe şi meniul, astfel că a dat iama în păunii dintr-o gospodărie, făcând prăpăd printre păunii omului, luându-şi chiar şi desertul: vreo doi stupi cu miere.
„Ursul a fost văzut prin comună până pe la ora 21.00. Cel puţin la ora aia l-a văzut o femeie ultima oară. El are bârlog la noi aici în pădure, am găsit noi locul. Am fost să îl căutăm prin pădure, să îl gonim, dar nu am dat de el. A dat el însă de noi, acum vine şi ziua… E grav! O să intervină ăia de la minister când o omorî pe vreunul de prin sat, că au zis cei de la vânătoare că trebuie să facă pagubă de peste 80.000 lei ca să îl omoare, sau să omoare un om… E legea făcută de unii care au văzut ursul doar în poze…”, precizează alt localnic din Davideşti, sat Conţeşti.
Reprezentanţii Ocolului Silvic Mihăeşti au precizat: „Nu e un urs foarte mare. E unul furnicar, are în jur de 200 de kilograme. Ne-am adresat deja Ministerului Mediului, am făcut toate diligenţele necesare ca să obţinem aprobare să-l împuşcăm. Trebuie o autorizaţie specială şi numai cu acordul celor de la Mediu putem să-l vânăm”, a declarat Doru Sora, directorul O¬colului Silvic Mihăeşti.
Oamenii din Davideşti se tem acum, că până ce mediul va da autorizaţia se va petrece nenorocirea de a manca ursul vreun om!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.