Deșteaptă-te, române! – Intonarea imnului naţional ar putea deveni obligatorie la deschiderea oricărei şedinţe de plen

Astăzi, la Parlament au fost depuse trei proiecte de hotărâre ce privesc modificarea Regulamentului Senatului, a Regulamentului Camerei Deputaților, precum și a Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului. Inițiatorii propunerilor sunt președinta interimară a Senatului Alina Gorghiu și deputatul Gigel Știrbu, iar prevederile se referă la intonarea imnului naţional al României înaintea oricărei ședințe de plen.

Deșteaptă-te, române! Este unul dintre cele mai frumoase imnuri de stat din toată Europa. Și care ne umple, de fiecare dată, de bucurie și mândrie.

Este un act de normalitate să modificăm Regulamentul Parlamentului României, astfel încât imnul nostru de stat să fie intonat la începutul fiecărei ședințe de plen.

Am semnat, astăzi, alături de colegul deputat Gigel Știrbu, modificările necesare în acest sens la Regulamentele de organizare a Senatului și Camerei Deputaților.

În scurt timp, în deschiderea ședințelor de plen ale Senatului și de plen reunit, se va intona imnul național!

Ne prețuim valorile și ne preţuim istoria!”, este declaraţia făcută în această dimineaţă de preşedinta Senatului Alina Gorghiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.