Marea Britanie interesată de agricultura argeşeană

prefect 1Încă din prima zi a acestei săptămâni, zi de luni, 14 decembrie 2015, reprezentantul Guvernului la nivelul judeţului Argeş, prefectul Mihail Adrian Oprescu a primit vizita Excelenţei Sale Paul Brummell, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la Bucureşti. La întâlnire au participat şi George Caval, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş, și Dan Ionesc preşedintele executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş.
Din delegaţie a făcut parte şi consilierul comercial în cadrul Ambasadei Marii Britanii.
„Această întâlnire a avut loc la iniţiativa Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti şi a avut drept scop întărirea legăturilor bilaterale dintre Ambasada britanică, autorităţile publice locale şi mediul de afaceri din judeţul Argeş, crearea premiselor favorabile încurajării raportului de import-export şi identificarea unor oportunităţi şi domenii concrete de investiţii în judeţul Argeş.
Excelența Sa, Ambasadorul Brummel a subliniat faptul că, România, în general, și județul Argeș, în special, se dezvoltă ca punct de atracţie pentru industria de automobile, dar a subliniat în acelaşi timp şi necesitatea identificării altor domenii de interes pentru investitorii britanici şi schimburile comerciale dintre cele două ţări precum: agricultură, utilaje agricole şi tehnologie, IT şi consultanţă, energie, textile şi confecţii, turism, educaţie şi formare profesională. Prefectul judeţului Argeş a propusprefect 2 organizarea unor întâlniri, la care să participe reprezentanţi ai Camerei de comerţ româno-britanice, Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, AOA Argeş în vederea studierii oportunităților generate de industria locală argeşeană şi o identificare cât mai completă a domeniilor în care se pot realiza investiţii britanice.
Excelenţa Sa şi-a manifestat interesul de a participa la Târgul anual de utilaje agricole, precum şi la cea de-a 39-a ediţie a Simfoniei lalelelor, în anul 2016. Ambasadorul britanic consideră că agricultura argeşeană reprezintă a bună oportunitate pentru investitorii britanici.
În încheiere, domnul Prefect a evidenţiat necesitatea folosirii experienţei administrative britanice în reforma administraţiei locale argeşene, cât şi implementarea principiilor instituționale ale statului de drept și a propus organizarea unor întâlniri cu reprezentanţi ai ambasadei britanice, din sectoarele de activitate identificate în cadrul discuţiei, în vederea dezvoltării unor programe bilaterale de colaborare.”, se arată în comunicatul Prefecturii Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.