Una din victimele „Colectiv”, Cătălin Scânteie, are curajul de a spune adevărul!

catalin scanteie 4În data de 27 noiembrie, la aproape o lună de tragedia din Club „Colectiv” muzicianul şi compozitorul trupelor Hatemode şi Holy Flame, Cătălin Scânteie, cunoscut de prieteni ca „Flamă”, căsătorit cu musceleanca Sanda (rănită şi ea în incendiul ce-a furat până-n prezent 60 de vieţi), s-a externat din spital. Plin de optimism, dar marcat pentru totdeauna de ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 30 octombrie la „Colectiv”, Cătălin Scânteie a revenit în lumea virtuală cu un mesaj „acid”, care îl caracterizează şi este cât se poate de actual.
„E X T E R N A R EEEE !!!!!! (“satanist” externat part 1… urmează nevastă de “satanist” Sanda Scânteie)
P.S. Să te externezi, să pleci acasă, să fii aproape ok, să vii la copilul care s-a bucurat să mă vadă, să schimbi becul la lustra din camera lui, să ne uităm ce placă video vrea la upgrade, şi să stai în haine de casă precum acum aproape o lună …
…ASTA INSEAMNĂ SĂ FII “SATANIST”. Că doar aşa au spus “ei” despre cei care au fost pe 30 oct. în Colectiv, că sunt satanişti!
Odihnească-se în pace toţi cei care s-au dus în acea seară, mare parte prieteni de-ai mei.”, a fost primul mesaj transmis de „Flamă” în data externării, 27 noiembrie.
De asemenea, de Ziua Naţională a României, Cătălin Scânteie a mai punctat foarte bine realitatea actuală, postând pe pagina sa de Facebook un mesaj în aceeaşi manieră „acidă”:
„La mulţi ani, România? probabil o altă postare a mea care va fi preluată de către agenţiile de ştiri, răstălmăcită şi inclusă ulterior în materiale video, online sau print… Dar asta este… mi-o asum!
La mulţi ani, România? Pentru ce?
– pentru şpăgile date la nivel înalt?
– pentru aprobări luate pe câteva sute de euro?
– pentru implicarea indirectă a demnitarilor în tragedia de la Colectiv?
– pentru că de peste 25 de ani “treaba” merge aproape la fel (de prost)?
catalin scanteie (1)La mulţi ani, România? Pentru ce?
– pentru că serviciul privat de ambulanţă BGS… NU a fost lăsat să se implice deşi (cu sediul aflat la 2 paşi) a pus la dispoziţie GRATIS… 5 autospeciale tip C dotate cu şofer, medic, asistent şi toată aparatura necesară?
– pentru ca exista interes de sus ca în orice filmare, apariţie TV să se mediatizeze doar SMURD?
– pentru că BGS trebuia mai întâi să plătească reclama TV ca să ajute răniţii?
– pentru că Raed Arafat a sucit minţile românilor care şi acum cred că la SMURD sunt voluntari, deşi sunt plătiţi de 20 de ani de către Stat?
La mulţi ani, România? Pentru ce?
– pentru că nu mai am curaj acum să particip la evenimente cu minim 30 – 40 persoane alături de mine, unde în caz de incendiu riscăm să ardem ca şobolanii (să mă scuze rudele celor decedaţi)?
– pentru că “hidrant” sau “sprinklere” sunt sinonime cu termenul “extinctor expirat”?
– pentru că ieşirile în caz de urgenţă nu există sau au 80 cm lăţime?
La mulţi ani, România Pentru ce?
– pentru că salariul minim pe economie este aproape de “coada” Europei?
– pentru că respectul faţă de angajat este aproape de 0 (zero)?
– pentru că Protecţia Muncii protejează mai mult angajatorii, dând de regulă telefoane în genul “vezi că venim, pregătiţi-vă”?
La mulţi ani, România? Pentru ce?
– pentru că am pierdut zeci de prieteni din cauza neglijenţei şi ignoranţei? catalin scanteie 3
– pentru că “scandalul Oprea” a trecut pe planul 2 şi aproape că s-a uitat de accidentul în care a murit tânărul motopoliţist?
La mulţi ani, România? Pentru ce?
– pentru că generaţiile anilor ’70 – ’80 nu vor avea fonduri pentru pensionare?
– pentru că ai noştri copii nu au viitorul prea roz dacă nu emigrează?
Nu ştiu ce să zic… Mai e mult până departe. Anul acesta chiar nu am simţit nevoia să urez ceva în acest sens sau să afişez într-o formă sau alta drapelul ţării… Pur şi simplu nu am putut!
Găsiţi mai jos o simplă poză preluată de pe un site care se laudă că face steaguri. Nici măcar nu au habar că de fapt în stânga este “albastru”, nu în dreapta… E vorba de ordinea culorilor începând de la băţ…
Câtă ignoranţă! Trageţi vă rog singuri concluziile!”.
Sunt de prisos comentariile la aceste postări făcute în mediul online de musceleanul prin adopţie, amintind că soţia sa, Sandală, este din zona Muscelului.
Noi, nu putem decât să-i dorim însănătoşire grabnică, atât soţiei cât şi lui, dar şi să continue să îşi exprime punctul de vedere public că poate undeva, cândva îl va auzi şi cine trebuie şi ceva se va schimba.
campulung marsul tacerii 02 11 2015 003 (59)Ca o paranteză, amintim că tragedia din „Colectiv” a reuşit să sensibilizeze zeci de musceleni, care au organizat evenimente (exemplu Balul Bobocilor de la LPS transformat în Bal Caritabil), au făcut donaţii sau au căutat să sprijine măcar prin vorbe victimele acelui incendiu, care cu greu va putea fi uitat.
Sunt de amintit toţi cei ce şi-au pierdut viaţa, tineri ce aveau înainte vise şi aspiraţii, tineri printre care s-au numărat şi doi musceleni: Diana Elena Enache, de numai 24 ani, din sat Jugur, comuna Poienarii de Muscel, şi cel ce era barman în clubul „Groazei”, Valentin Ionuţ Fieraru, 25 de ani, din comuna Valea Mare Pravăţ, sat Bilceşti- Şelari. Tineri ce au lăsat în urma lor lacrimi de durere şi pentru care s-au aprins mii de lumânări în ţară, dar şi în Câmpulung şi în comuna Rucăr.
Galeria foto este în memoria tuturor tinerilor ce s-au transformat în îngeri!
Sursa foto Cătălin Scânteie – Facebook.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.