Joi, 26 ianuarie 2017, la ora 10.00, la Spitalul Municipal Câmpulung va avea loc un eveniment ce include prezentarea investiţiei „Reparaţie capitală a sălilor de operaţii Chirurgie – Ortopedie – etapa a II-a”, investiţie care s-a derulat în blocul operator al instituţiei de sănătate câmpulungene. Cu această ocazie, va fi prezentat şi aparatul fluoroscopic mobil donat Spitalului din Câmpulung de către societatea Holcim România.

„După ce în urmă cu un an au fost inaugurate cele două săli de operaţii obstetrică-ginecologie, proiectul de reabilitare a blocului operator din Spitalul Municipal Câmpulung se încheie cu finalizarea celei de-a doua etape, respectiv reabilitarea sălilor de operaţii chirurgie – ortopedie.

Valoarea estimată a proiectului pentru această a doua etapă a fost de 1.657,9 mii lei, iar valoarea de execuţie a fost de  1.501,4  lei (exclusiv TVA), titular de contract fiind societatea comercială Inic Câmpulung. Finanţarea acestei investiţii a fost asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii (1.352 mii lei) şi de la bugetul local (149,4 mii lei). Pe lângă instalaţii şi suprafeţe, proiectul mai înseamnă şi echipamente medicale ultramoderne, aşa după cum sunt mese de operaţii (două bucăţi) şi lămpi scialitice (trei bucăţi).

În blocul operator este amplasat şi un aparat fluoroscopic mobil, donat de către societatea Holcim România. Aparatul, marca Siemens Healthcare, permite investigaţii specifice chiar în blocul operator, eliminând astfel circuitul bolnavilor nedeplasabili în şi din secția Radiologie și Imagistică Medicală. Acest aspect are o importanță deosebită mai ales în cazul urgențelor operatorii (inclusiv accidente de circulație sau accidente de muncă). Având o valoare de 45.000 de euro exclusiv TVA, aparatul înlocuieşte un vechi echipament radiologic mobil, model 1980, care nu mai poate fi reautorizat din cauza uzurii fizice, precum și din cauza neconformității sale cu normele europene în vigoare. Cu această nouă donaţie, compania Holcim România îşi continuă, prin Spitalul Municipal Câmpulung, parteneriatul său generos cu comunitatea locală.

„Am vrut sa răspundem unei nevoi a comunitāţii muscelene și mă bucur că am reuşit, încă o dată. Știm cu toții că sănătatea este cea mai importantă. De aceea, de peste 12 ani, Holcim dezvoltă un parteneriat cu Spitalul Municipal Câmpulung, în beneficiul pacienților. De această dată, donăm un aparat care oferă posibilităţi moderne și sigure de investigaţii clinice de imagistică, pre şi post-operatorii. Prin acest proiect, contribuim la creșterea calității actului medical și facem un pas înainte în atingerea ambițiilor noastre pe termen lung. Ne-am angajat să avem o contribuție importantă la realizarea unor schimbări în bine pentru oamenii și comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, iar sănătatea este una dintre direcțiile noastre prioritare” – este mesajul transmis de către domnul Cornel Banu, directorul fabricii Holcim Câmpulung.

Prin reabilitarea şi dotarea sălilor de operaţii chirurgie, o continuare a etapei încheiate anul trecut şi care a însemnat atunci reabilitarea şi dotarea sălilor de operaţii obstetrică-ginecologie şi ortopedie, blocul operator al Spitalului Municipal Câmpulung este acum cea mai modernă astfel de structură chirurgicală din reţeaua spitalicească publică a judeţului Argeş.

Procesul de modernizare a Spitalului Municipal Câmpulung este însă mult mai amplu. Astfel, anul trecut s-au achiziţionat alte echipamente şi aparate medicale noi (electroencefalograf, paturi pediatrie, monitoare pacienţi, aspirator clinic, electrocauter, lăzi frigorifice mortuare ş.a.) şi s-a continuat procesul de reabilitare al altor spaţii medicale. Din investiţiile în curs de derulare, menţionăm computerul tomograf, achiziţie aflată la stadiul de evaluare a ofertelor, precum şi extinderea secţiei Oncologie, pentru care se elaborează proiectul şi documentaţia de execuţie.”, este ceea ce se precizează printr-un comunicat semnat de managerul Spitalului Municipal Câmpulung, dr. Grigore Stănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.