Parlamentarul argeșean Simona Bucura Oprescu am participat recent la un eveniment de înaltă ținută găzduit de Centrul Cultural Mioveni.

A fost vorba despre o nouă ediție a sesiunii științifice “PRODUCTICA”, manifestare organizată de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Tehnică de Construcții din București, Institutul de Cercetare-Incertrans S.A., în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni.

”Evenimentul reprezintă o oportunitate de a dezvolta relația de parteneriat dintre mediul academic, institutele de cercetare și mediul economic, mai ales în contextul prezenței în Mioveni a celui mai mare exportator din țară – Uzina Dacia. Parteneriatul constă în participarea activă la activități de prezentare a celor mai recente rezultate obținute în domeniul de cercetare-dezvoltare-inovare, subiecte de mare interes pentru întreaga comunitate argeșeană și cu aplicabilitate practică.

Subiectele abordate în cadrul acestei sesiuni s-au referi la tehnici inovatoare pentru structura reţelelor de  transport, mediu, cercetări inovatoare în domeniul materialelor de sinteză eco-eficiente utilizate pentru infrastructuri rutiere, produse folosite în construcţii conform reglementărilor actuale.

Am asistat la prezentări de excepție susținute de prof. dr. ing. Miron Zapciu, Director Științific INCERTRANS SA, prof. dr. ing. Tiberiu Dobrescu, Președinte ANC, dr. ing. Niculae Boicea, Director Cercetare RTR, prof. dr. ing. Alexandru Marin, Director CTT de la Universitatea Politehnică București, alături de conf. dr. ing. Constantin Sandu, conf. dr. ing. Emilia Bălan, conf. dr. ing. Dorel Anania, dr. ing. Marilena Stoica din cadrul Universității Politehnica București.

Felicit organizatorii pentru acest eveniment de excepție, primarul orașului Mioveni Ion Georgescu reușind încă o dată să pună Mioveniul pe harta marilor manifestări științifice cu impact imediat asupra vieții comunității locale!”, este ceea ce a precizat deputatul Simona Bucura Oprescu cu privire la importanța evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.