Ministra Justiţiei Alina Gorghiu, a declarat astăzi, că le-a propus colegilor liberali din Camera Deputaţilor înfiinţarea unui Registru al traficanţilor de droguri, pe modelul registrului agresorilor sexuali, care va reprezenta un mijloc de cunoaştere, de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. Este o soluţie în vederea asigurării prevenţiei recidivei.

Făcând o statistică a luptei împotriva traficului de droguri, ministra a mai precizat că în primele şase luni ale anului în curs au fost condamnate definitiv pentru infracţiuni de trafic 360 de persoane, număr la care se mai adaugă 135 de persoane condamnate în alte dosare, în care obiectul de infracţiune de trafic intern şi internaţional este secundar.

Alina Gorghiu a mai arătat într-o conferinţă de presă, susţinută alături de colegii liberali din Camera Deputaţilor, că „problema drogurilor este una complexă şi nici soluţia nu este una facilă, ci tot una complexă”.

”Partea bună este că societatea românească vorbeşte despre o problemă majoră. Până acum am fost uşor surprinsă că ne e frică să discutăm despre flagelul existent în România. Consumul de droguri şi traficul de droguri sunt teme despre care se discuta doar accidental, astăzi, din cauza unor drame, a unor tragedii, discutăm serios şi cred că se poate şi mai serios, despre această problemă”, a subliniat Alina Gorghiu, precizând totodată şi că probema a fost ridicată de preşedintele Klaus Iohannis la nivel de CSAT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.