Primăria Municipiului Câmpulung informează că în data de 28.02.2024, în intervalul orar 10:00 – 11:00, se va desfășura la nivelul municipiului Câmpulung un exercițiu de alarmare publică cu acționarea sirenelor electrice și electronice din localitate, având ca scop verificarea sistemului centralizat de avertizare și alarmare a populației și a autorităților pentru situațiile de urgență și de protecție civilă.

Exercițiul, integrat la nivel național în conceptul ”miercurea sirenelor”, se derulează sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș și face parte din acțiunile organizate cu prilejul aniversării la 28 februarie a ”Zilei Protecției Civile din România”.

Vă rugăm și pe această cale să vă păstrați calmul și să vă continuați activitățile curente, cu recomandarea de a înțelege demersul ca unul constructiv, de pregătire și de creștere a rezilienței comunităților.

Spre informarea dumneavoastră, vă comunicăm că pentru situațiile de protecție civilă sunt stabilite următoarele semnale sonore:

  • Alarmă la Dezastre: 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • Prealarmă Aeriană: 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
  • Alarmă Aeriană: 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • Încetarea Alarmei: un sunet continuu cu durata a 2 minute.

Totodată, prin sistemul electronic de alarmare se pot transmite către populație mesaje și recomandări specifice privind modul de comportare, posibilitățile de adăpostire, alte reguli și instrucțiuni necesare în scopul evitării panicii.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.