Ministra Justiției și președintă a PNL Arges, Alina Gorghiu, a participat, alături de președinta OFL, Nicoleta Pauliuc la întâlnirea regională a Organizației Femeilor Liberale – OFL Sud, care a avut loc în Pitești. Evenimentul a fost organizat de OFL Argeș si au participat câteva sute de doamne liberale din sudul țării.
În 2024, Partidul National Liberal va obţine un rezultat bun şi mă refer mai ales la alegerile prezidenţiale, pentru că România are nevoie de o soluţie liberală la preşedinţie. Pentru mine, cumva, anul 2024 se joacă invers, cu gândul la preşedintele României, venind încoace până la alegerile europarlamentare. Vreau să o felicit pe Cristina Ghinet, președinta Organizația Femeilor Liberale ARGEŞ, pentru că face o treabă minunată aici.”, a declarat președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu.
Ea a vorbit si despre femeile care au în prezent un rol fundamental în societatea românească.
În 2024 va avea de câștigat cel mai mult partidul care va avea susținerea femeilor … care va avea programe și proiecte care răspund nevoilor femeilor … care vor propune pe listele electorale cât mai multe femei puternice și credibile … pentru că experiența arată că numai astfel un partid politic arată că înțelege și exprimă nevoile familiilor, femeilor, copiilor!Iar pentru PNL, ele reprezintă un nucleu solid. Se vede și în Guvern, unde avem 4 ministre liberale, toate la ministere grele: externe, educație, cultură și justiție.

În Europa, două femei – Președinta Comisiei Europene şi Preşedinta Parlamentului European – au devenit lideri în vremuri extrem de dificile și au o contribuție mare la asigurarea funcționării instituțiilor europene.  Foarte aproape de noi, o altă femeie conduce cu multă diplomație și inteligență Republica Moldova, un stat asupra căruia planează pericolul unui aer rece, neprietenos, venit dinspre Kremlin.

Liderii politici din România trebuie să își asume cu curaj, să accepte că femeile sunt la fel de bune!

Crescând numărul femeilor alese în funcții publice, creștem automat și numărul de proiecte concrete pentru toate acele domenii neglijate: mame şi copii, categorii defavorizate, violenţa domestică şi de orice natură, politici pentru încurajarea familiilor tinere, creșterea natalității …

O lume în care femeile sunt corect reprezentate are un potențial mai mare de dialog, solidaritate, colaborare pentru a construi ceea ce ne dorim în România … dar și un potențial mult mai redus pentru violență, pentru conflict, pentru încălcarea normelor sociale …

Și am să vă propun o cifră care susține asta: doar 4,45% din persoanele private de libertate în România sunt femei! Restul sunt bărbați!“, a mai declarat Alina Gorghiu. 

Totodată, preşedinta liberalilor argeşeni asubliniat că: 

“În Parlament, așa puține cum suntem, am reușit să promovăm legi importante pentru femei. Avem ordinul de protecție pentru protejarea victimelor violenței domestice … avem monitorizarea electronică a agresorilor deja în vigoare în unele județe … avem legea care prevede 4 zile de lucru de la domiciliu pe lună pentru părinții cu copii mici … avem și legea privind Registrul agresorilor sexuali datorită căruia peste 65 000 de persoane care au comis diferite fapte penale nu se mai pot apropia de cei cărora le pot face rău. … urmează în curând extinderea ordinului de protecție, o măsură destinată combaterii oricăror forme de violență din societate …

Vom folosi brațul legii pentru a lovi puternic și în traficanții de droguri! Prin Legea ”2 Mai” stabilim că nu vor mai exista pedepse cu suspendare pentru aceștia și majorăm pedepsele pentru faptele penale legate de substanțele psihoactive.

Ca mame, ca profesoare, ca medici … vorbiți-le tinerilor despre cât de mare este pericolul reprezentat de droguri. Trag un semnal de alarmă în legătură cu cele sintetice: sunt mai ieftine dar foarte periculoase! Riscul de supradoză e mai mare … iar gradul de adicție generat de drogurile acestea sintetice aduce amenințarea la un nou nivel! Minorii au devenit acum ținta principală a dealerilor! Iar producția lor nu mai este atât de dificilă, pot fi folosite chiar laboratoare improvizate! 

Președintele României a introdus subiectul drogurilor pe agenda ședinței CSAT care a avut loc recent. Este o chestiune de siguranță națională!

Ne dorim să ajungem ca România să obțină rezultate deosebite la nivel european în ceea ce privește lupta împotriva drogurilor și chiar să devenim un centru regional pentru prevenirea și combaterea traficului!

Nu ne permitem o societate în care să existe droguri … așa cum nu ne permitem o societate în care să existe corupție. Acestea sunt boli care consumă resursele țării, macină sănătatea oamenilor și banii publici.

Statul român nu va face compromisuri!

Organizația World Justice Project definește statul de drept ca fiind un sistem durabil de legi, instituții, norme și angajament comunitar care asigură responsabilitate, legi corecte, guvernare deschisă și justiție accesibilă.

Un stat de drept eficient reduce corupția, combate sărăcia și bolile și protejează oamenii de nedreptăți mari și mici!

Și mai înseamnă respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor … dar și o justiție predictibilă pentru mediul de afaceri, soluții moderne de soluționare a litigiilor inclusiv promovarea unor soluții alternative organizate profesionist!

Așa arată o guvernare liberală!”.  

La eveniment a fost invitat si europarlamentarul liberal Rares Bogdan care a vorbit despre rolul important al femeii în politică. „Le îmbrățișez cu respect și prețuire pe toate colegele mele din PNL, nu doar pe cele din Regiunea Sud, cu care m-am întâlnit la Pitești și mi-au arătat căldura lor. Doamnelor și domnișoarelor, mi-ați dat energie cât pentru un an întreg! Voi faceți Pământul să se învârtă!”.
La rândul ei, președinta OFL Argeș și organizatoare a evenimentului, Cristina Ghineț a făcut o radiografie a societății argeșene privind implicarea femeilor în activitatea politică si administrativă. Femeile au în prezent un rol fundamental în societatea românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.