La Câmpulung există Moş Crăciun de Muscel şi Taxi Moşu

mos craciun de muscel

În avantajul celor mici, la Câmpulung există Moş Crăciun de Muscel şi Taxi Moşu

Mos CraciunDe câţiva ani în zona Muscelului există Moş Crăciun. Există Moş Crăciun de Muscel –Moşul ce poate fi închiriat, există Taxi Moşu¬ – care te plimbă contra cost, este însoţit de spiriduşi şi oferă clienţilor minori bomboane, există Moş Crăciun pietrificat în uşa primăriei Câmpulung, există Moş Crăciun.

An de an, cei doi câmpulungeni, Ioan Pavel (Moş Crăciun de Muscel) şi Mihai Moşu (Taxi Moşu) aduc în municipiul de la poalele Mateiaşului magia sărbătorilor de iarnă şi spiritul Crăciunului. Pentru ei, sărbătorile înseamnă muncă, dar şi satisfacţia că pot face copiii fericiţi numai la gândul că la Câmpulung: Moş Crăciun există!

Mai există nenumăraţi Moş Crăciun şi în aşteptările celor mari, care au cele mai multe dorinţe privind schimbarea vieţii în Câmpulung. Nu puţini fiind cei care i-au trimis deja scrisori unui Moş imaginar pentru a le aduce în primul rând un primar, mai apoi străzi fără gropi, parcuri amenajate, locuri de parcare, clădiri care să nu prezinte un pericol public şi, nu în ultimul rând, o condiţie de viaţă decentă şi o economie sănătoasă, care să creeze şi locuri de muncă, iar lista poate continua.
Şi dacă Moş Crăciun a existat numai pentru bucuria celor mici, poate totuşi o minune va face ca magia Crăciunului să se reverse şi asupra celor mari.

Şi dacă Moş Crăciun a existat numai pentru bucuria celor mici, poate totuşi o minune va face ca magia Crăciunului să se reverse şi asupra Câmpulungului. Căci până în prezent, la Câmpulung, pentru cei mari, nu au apărut nici Zâna Măseluţă, nici Iepuraşul de Paşti, nici Moş Crăciun şi lista mai poate continua în funcţie de imaginaţia fiecăruia.
Cu toate acestea politica s-a umplut până la refuz de smei, Făt – Frumos, Ileana Cosânzeana, Pinocchio şi o sumedenie de spiriduşi, dar puşi numai pe rele.
Şi totuşi, în ciuda tuturor problemelor celor mari, cei mici mai cred în Moş Crăciun, iar Moş Crăciun apare!

Foto Moş Crăciun de Muscel realizate de câmpulungeanul Adrian Chiru.

[wzslider info=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.