Galerie foto! Din 07 decembrie 2015, Spitalul municipal Câmpulung are ecograf Doppler 3D datorită LafargeHolcim

Şi în acest an, compania Holcim România, membră a grupului ecograf 3 D donat de LafargeHolcim Spitalului CampulungLafargeHolcim, respectându-şi parteneriatul asumat cu comunitatea locală prin intermediul Spitalului Municipal Câmpulung, va dona acestei unităţi sanitare un nou aparat medical. Este vorba despre un ecograf Doppler 3D, marca Hitachi Aloka F37, de producţie japoneză, care va completa dotarea secţiei Radiologie şi Imagistică Medicală. Pe lângă echipamentul de bază, pachetul mai cuprinde soft-uri de lucru (3 buc.), sondă convexă, sondă liniară şi videoprinter alb-negru, tip Mitsubishi P93E. Prin utilizarea Doppler-ului, care este o a doua natură în structura ecografului, atât a celui continuu, cât şi pulsat, color-power, se stabileşte un diagnostic diferenţial foarte bun în patologia vizuală. Utilizând ecografia 3D, malformaţiile fetale se diagnostichează fără probleme, dar se poate aplica şi pentru diagnosticul patologiei tuturor părţilor organelor, inclusiv vascular şi cerebral. Prin utilizarea sondelor convexă, liniară şi endocavitară, se deschide accesul medical ecografic la toată patologia, iar cu cât rezoluţia este mai mare, cu atât eroarea de diagnostic este mai mică şi pot fi depistate leziuni foarte mici, în stadii incipiente.ecograf 3 D donat de LafargeHolcim Spitalului Campulung (3)
Aparatul, de ultimă generaţie, are o valoare de achiziţie totală de circa 30.000 de euro (23.500 euro fără TVA) şi va contribui la o diagnosticare mai rapidă şi mai precisă, inclusiv prin extinderea, cu 15%, a spectrului actual de investigaţii ecografice, evitându-se astfel trimiterea pacienţilor către alte unităţi medicale. Anual, la Spitalul Municipal Câmpulung, numai pentru pacienţii internaţi se realizează circa 10.000 de ecografii, la care se adaugă cele pentru bolnavii trataţi în ambulatoriu. Pentru efectuarea de ecografii au competenţa acreditată un număr de 11 medici, iar în curând, urmează să-şi înceapă activitatea un nou medic specialist în radiologie şi imagistică medicală.ecograf 3 D donat de LafargeHolcim Spitalului Campulung (10)
Parteneriatul cu Holcim România a început în urmă cu peste 10 ani, şi numai din 2008 până în prezent, Spitalul Municipal Câmpulung o primit, ca sponsorizare, o serie impresionantă de aparatură medicală performantă, care include: Sistem de chirurgie laparoscopică, Analizor automat de imunologie, Coagulometru, Analizor de hematologie, Analizor de gaze şi electroliţi şi Aparat de anestezie. Cu aceste echipamente medicale s-au realizat peste 100.000 de prestaţii şi analize specifice, cifra fiind elocventă în ceea ce priveşte responsabilitatea socială a Holcim, parte a strategiei sale de dezvoltare durabilă.ecograf 3 D donat de LafargeHolcim Spitalului Campulung (11)
Primirea – predarea noului Ecograf Doppler 3D s-a făcut cu fast, s-au ţinut discursuri, s-a oficiat o slujbă religioasă şi s-a discuitat.
Managerul Spitalului Câmpulung, dr. Grigore Stănescu a precizat că muscelenii vor putea beneficia gratuit de ecografii Doppler 3D numai cei cu trimitere, pacienţii spitalului, iar la cerere va exista o taxă.
Medicul radiolog Cristina Ghica a şi testat noul aparat în prezenţa tuturor invitaţilor.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.