Forţa Dreptei pune degetul pe rana bugetului de stat şi contrazice promisiunile făcute de social – democraţi cu privire la mărirea pensiilor în 2024.

Parlamentarul argeşean Adrian Miuţescu spune că nu există suficienţi bani pentru majorarea pensiilor şi face un apel public către guvernanţi şi ministrul Muncii „să nu mai amăgească pensionarii cu promisiuni pur electorale”.

„În ultima perioadă, ministrul PSD al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, face turul televiziunior unde le promite pensionarilor nu mai puțin de două măriri ale pensiilor anul viitor: una de 13 % din ianuarie și una de 40% în septembrie, exact înaintea alegerilor locale!

Cu toții ne dorim ca pensionarii să ducă o viață mai bună, după zeci de ani de muncă. Însă noua Lege a Pensiilor este doar un pliant de campanie electorală pentru PSD. Banii pentru aceste majorări pur și simplu nu există, mai ales după eșecul Guvernului Ciolacu de a reduce cu adevărat cheltuielile bugetare.

Chiar partenerii social-democraților din coaliția de guvernământ, de la PNL, au spulberat noua Lege a Pensiilor. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi dimineață că nu se pot face promisiuni fără sursa de finanțare și că suma necesară pentru majorarea pensiilor cu procentul promis, de 55,6 miliarde lei, este una “imposibilă”.

În aceste condiții, îi îndemn pe cei aflați la Guvernare și în special pe ministrul Muncii să nu mai amăgească pensionarii cu promisiuni pur electorale!”, a precizat vicepreşedintele Forţa Dreptei, deputatul Adrian Miuţescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.