Deputat Simona Bucura Oprescu: ”La mulți ani nouă, tuturor Ioanelor și Ionilor!”

Din neam în neam, unul dintre numele de rădăcină des întâlnit la noi, românii, este numele de Ion, un nume care se confundă întrucâtva cu identitatea noastră.

♦ Și în familia mea primul născut, din generație în generație, a purtat numele Sfântului Ion.

Prăznuim azi Soborul Sfântului Ioan Botezătorul sau Sfântul Ion, a doua zi după Bobotează. Cu acest prilej, Iisus s-a făcut cunoscut oamenilor, la 30 de ani.

Tot pe 7 ianuarie, este sărbătorit Crăciunul pe rit vechi 2022.

✝Prorocul Ioan a început să predice înaintea lui Iisus, având rolul de a pregăti poporul pentru primirea Mântuitorului şi a-l face cunoscut. Prin botezarea oamenilor în Iordan, el, de fapt, îi pregătea pentru adevăratul botez, cel în duh, pe care l-a adus Iisus Hristos.

Sărbătoarea Sfântului Ion, cunoscută în popor sub numele de “Sânt-Ion”, reprezintă încheierea Sărbătorilor de Iarnă deschise la Sfântul Nicolae. Sărbătoarea mai este cunoscută şi sub numele de „Înaintemergătorul Domnului” sau „Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.

✅ Se spune că în dimineaţa zilei de Sfântul Ioan Botezătorul (Sfântul Ion) fiecare om trebuie să se stropească cu agheasmă nouă, pentru a fi ferit de boli în timpul anului.

✅ Conform tradiţiei populare, se spune că după Sfântul Ion se botează gerul, adică se înmoaie frigul şi temperaturile încep să crească.

✅ Sfântul Ion este considerat protectorul pruncilor.

✅ Se spune că această zi e una a bucuriei, iar cine nu se veseleşte în această zi va fi trist tot anul.

❤ Bucurați-vă, așadar!

La mulți ani nouă, tuturor Ioanelor și Ionilor!

Deputat Simona BUCURA – OPRESCU

Președinte interimar PSD Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.