Video! Furia naturii s-a dezlănţuit la Rucăr! Oameni salvaţi din mijlocul apelor învolburate, o femeie rănită, gospodării inundate, case distruse, DN 73 blocat de un „râu”…!

Şi la această oră, pe o porţiune a DN 73 Câmpulung – Braşov şi în comuna Rucăr, 35 de pompieri  intervin pentru a ajuta autorităţile locale să înlăture efectele produse de viitură.

Precipitațiile abundente, anunţate prin cod portocaliu, au format o viitură care a inundat mai multe gospodării din comuna Rucăr.

Echipaje ale ISU Argeş au acționat imediat pentru evacuarea a 10 persoane surprinse în mijlocul șuvoaielor greu de stăvilit.

O femeie, de 50 ani, a fost surprinsă de viitură şi luată de furia apelor. Femeia a fost salvată de pompieri şi prezintă multiple fracturi. După ce i-a fost acordat primul ajutor, la faţa locului, a fost trimisă cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Câmpulung.

În punctul Valea Stăneşti, apele au distrus opt case, dintre care două în proporţie de 80 la sută, una în proporţie de 50 la sută şi cinci în proporţie de 40 la sută. Pe lângă casele rucărenilor au fost distruse şi mai multe autoturisme, aluviunile fiind de circa un metru.

„Totodată, DN 73 este blocat de aluviuni, iar pentru degajarea copacilor și eliberarea drumului se acționează cu un buldoexcavator.

Echipajele de salvatori și autoritățile locale rămân mobilizate pentru înlăturarea efectelor!” precizează şi IGSU România.

Foto şi video: ISU Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.