Video! Brazii din Parcul Podişor transformaţi în cherestea! „Vor fi plantaţi alţii!”, spun aleşii rucărenilor!

Sâmbătă, 21 octombrie a.c., liniştea comunei Rucăr a fost spartă de sunetul drujbelor.

O întreagă echipă de specialişti în tăieri de arbori au început de la primele ore ale dimineţii să taie brazii din Parcul Podişor, totul ca punere în aplicare a unei Hotărâri Judecătoreşti obţinută de un rucărean, Nică Emil, speriat că îi este casa şi viaţa în pericol de câte ori bate vântul cu putere.

Astfel că, pentru a nu pune în pericol vieţile rucărenilor ce treceau pe lângă parc sau ce se plimbau prin parc, dar şi pentru a salva din faţa vreunei eventuale calamităţi casele din apropierea  falnicilor brazi, primăria şi Consiliul Local au decis să pună în aplicare proiectul iniţiat în urma deciziei instanţei şi au trecut la tăierea brazilor şi transformarea lor în cherestea.

Material lemnos ce va fi folosit la repararea podurilor rupte din clădirile ce aparţin primăriei.

Totul a fost făcut ca la carte, adică s-au luat toate autorizaţii, s-a cert sprijin de specialitate de la Ocolul Silvic Păpuşa – Rucăr, iar lucrarea de tăiere, transport şi debitare buşteni în cherestea a fost scoasă la licitaţie publică fiind câştigată de firma rucăreană Elias Mob Star SRL.

Însă, nu puţini sunt rucărenii nemulţumiţi că „se defrişează Parcul Podişor şi că se plantează tuia”.

Din informaţiile pe care le avem, săptămâna viitoare în locul falnicilor brazi vor fi plantaţi puieţi de brad şi alţi diverşi puieţi de arbori. Cel puţin aşa ni s-a comunicat de la nivel de primărie.

Cert este că, în foarte scurt timp, Muscelul va plânge după o zonă verde. Asta şi pentru că în timp s-a văzut că şi la Câmpulung, în Grădina Publică „Merci”, a avut loc o masivă defrişare, argumentată de acte doveditoare că arborii tăiaţi erau un pericol public. În timp ce arborii ale căror ramuri cad pur şi simplu, singure de putrede ce sunt, sunt tăiaţi numai sub presiune şi ameninţare, sau după ce scrie presa.

Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, despre clădirile în ruină ce sunt reale pericole, în condiţiile în care din ele se desprind bucăţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.