Viceprimarul comunei Rucăr Ion Pîrnuță a reușit să își pună pe cap cam toți posesorii de autoturisme din localitate, dar și turiștii aflați în zonă, după ce a pus în practică o ingenioasă idee de a ridica limitatoare de viteză din asfalt, mai mult sub formă de gâlme în carosabil.

Soluția de criză menită să înlocuiască normalele limitatoare de viteză nu este una de râs, însă este de plâns pentru modul în care a fost lucrarea executată.

Șoferii, mai ales cei ce dețin autoturisme cu garda joasă, sunt revoltați că există posibilitatea de a rămâne blocați, chiar suspendați pe ”limitatoarele vicelui”.

Pe de altă parte, nemulțumiți sunt și vitezomanii care au, acum, Doamne Ferește!, șansa de a vedea dacă mașinile ce le dețin pot să și zboare.

Cert este că, astfel de limitatoare nu au mai fost văzute până în prezent, pentru că sunt pur și simplu doar niște movile de asfalt ce țin loc de limitatoare în zonele cu risc crescut de accidente: instituții de învățământ, de cult religios sau parcuri.

Deoarece suntem în luna decembrie, luna în care se întâmplă deseori minuni, poate nu este rău ca Primăria Rucăr să facă un apel public la oamenii de bine din comună și să strângă ceva fonduri, din sponsorizări, pentru a monta limitatoare de viteză adecvate unei localități turistice cu tradiție.

Iar dacă mândria nu îi lasă pe rucăreni să ceară, atunci s-ar putea avea în vedere introducerea  unei taxe modice pentru mașinile cu gabarit depășit ce transportă cu preponderență material lemnos și atunci, mai mult ca sigur, s-ar putea asfalta anual și toate străzile și străduțele din Rucăr, bineînțeles cu cele mai moderne și estetice dispozitive de reducere a vitezei, ce cu siguranță au menirea de a salva vieți.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.