S-a aflat motivul pentru care au dispărut pădurile Muscelului! Inspectorii de la Garda Forestieră au garanție de doi ani la uniforme și nu trebuie să le tocească

padure 1În decembrie 2015, Garda Forestieră Ploiești s-a gândit să-și îmbrace personalul, pentru primăvara anul viitor, invitând operatorii economici să se înscrie la licitația de oferte pentru achiziționarea directă de costume de teren pentru primăvară – toamnă.

Costumația este formată din o jachetă scurtă și două perechi de pantaloni, și trebuie să aibă o garanție de doi ani. Cu o astfel de garanție nu putem să ne gândim decât că, pentru a putea beneficia de ea, personalul silvic trebuie să o poarte numai la birou, nicidecum în acțiunile de control și verificare a cioatelor de prin Munții Musceului. Ce-i drept acțiuni mai mereu formale și desul de rare, cât să se arate că există activitate în cadrul fostului ITRSV Ploiești.

Asta dacă ne gândim că numai la nivel de zonă Muscel, în ultimii ani, s-au ras de pe fața pământului mii de hectare de pădure fără ca nimeni să răspundă în fața legii.

Revenind la constumații, 37 la număr, ele sunt estimate la o valoare totală de 24.050 lei cu TVA (5.381 euro cu TVA), adică 145, 43 euro pentru o jachetă și două perechi de pantaloni care să țină 24 de luni, respectiv patru sezoane (două de primăvară, două de toamnă).

În aceste condiții fiind de înțeles de ce inspectorii silvici nu prea sunt văzuți în teren și de ce s-a făcut măcel în păduri. Mai pe înțeles, pentru că inspectorii trebuie să nu-și tocească uniformele ce au o garanție de doi ani!

1 COMENTARIU

  1. Din pacate acest lucru este generalizat in tara. Persoanele din cadrul Garzii forestiere nu isi fac treaba, de multe ori din cauza sefilor care “ii directioneaza”. Asta este statul roman, pune niste sefi care sa puna piciorul in gura angajatilor si sa nu ii lase sa isi faca treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.