O cheamă Alina Tudoroiu şi are în jurul a 31 ani. Este de fel din comuna musceleană Cetăţeni, însă deşi are părinţi a crescut prin casele de copii şi, acum, îşi duce zilele pe străzile Câmpulungului, trăind din mila oamenilor.

Actual, tânăra locuieşte într-un garaj de pe strada Brâncoveanu primind mâncare, apă şi haine de la oameni cu suflet. Şi asta parcă în ciuda tuturor celor ce i se întâmplă, se mai găsesc şi oameni ce-şi bat joc de ea şi care o lasă şi fără pensia de handicap, căci suferă de spasmofilie (spasme, tetanie, tremur si convulsii).

Mai mulţi câmpulungeni ne-au sesizat faptul că au încercat să facă demersuri pentru a-i găsi familia, pentru a o ajuta să-şi găsească un loc al ei în care să-şi poată duce zilele decent.

Familia găsită fiind pare că nu e interesată de soarta tinerei, chiar dacă luni bune a beneficiat doar de banii pe care aceasta îi primea pentru medicamente şi viaţa de zi cu zi.

Şi cum la noi e ca la nimeni, Protecţia Socială îşi doarme somnul adânc de întocmit doar dosare de ajutor social şi liste interminabile cu niscavai ajutoare băneşti sau alimentare. Că dacă ar fi să trăim într-o societate sănătoasă, Protecţia Socială ar vedea care este situaţia tinerei şi ar găsi o soluţie pentru internarea ei într-un centru special un exemplu putând fi Centrul de Recuperare şi Reabilitare de la Călineşti, Prahova. Un centru ce oferă sub conducerea DGASPC Prahova asigură, în principal, găzduire, asistenţă medicală şi îngrijire, recuperare şi reabilitare, socializare, pe o perioadă nedeterminată, tinerilor cu probleme.

Cum familia ei nu face demersuri, oamenii plătiţi de stat nu iau în seamă astfel de cazuri (mult prea infime pentru ei), tânăra rămâne în continuare la mila celor ce o văd zilnic dormind în garajul unei proprietăţi nelocuite.

Şi totuşi, când vedem astfel de cazuri ne întrebăm de ce mai există DGASPC Argeş? De ce mai există o armată de angajaţi ai acestei direcţii judeţene? Doar pentru a se împărţi pensii de handicap la persoane plecate la muncă în străinătate? Pentru a se face liste cu beneficiarii de ajutoare sociale? Pentru a se sta cu mâna întinsă cu scopul de a se primi sponsorizări şi alte atenţii pentru casele de copii? Copii ce atunci când ajung adulţi sunt ai străzii?

Chiar ne întrebăm de ce mai există titulatura somptuoasă de Protecţie Socială şi care sunt cazurile pe care le rezolvă statul român prin acest serviciu de … protecţie socială?

Şi cu toate acestea, mai nou, chiar la Câmpulung, autorităţile locale se autolăudau cu un megaproiect pe fonduri europene pe segmentul protecţiei sociale. Dar pentru cine?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.